Сестра иска 150 000 лв. от брат отцеубиец

Сестра поиска 150 000 лв. кръвнина от брат си ветеринарен лекар, който пребил до смърт баща им. Това стана по време на предварителното изслушване на подсъдимия Ивайло Пенчев/47г./ пред окръжния съд в Шумен в сряда. Сестрата Ралица Симеонова е конституирана като частен обвинител.

Обвиняемият се отказа от гледане на делото по съкратен ред, не е съгласен и с повдигнатото обвинение. Според него алкохолната му проба също била манипулирана - първо била 2,94, а след това малко над 3 промила.

Кървавата вакханалия в семейното жилище се разрази на 10 април м.г., когато синът преби до смърт баща си също ветеринар д-р Крум Стоянов/76г./ На връх рождения си ден синът се почерпил в заведение, купил си и бутилка за вкъщи. С бащата живеели в общ дом на ул."Анастасия Паскалева". Двамата били в лоши отношения, дори понякога възрастният мъж се изнасял на хотел, а синът търсел начин да го прогони.

Около 22,30 часа възникнал конфликт и Ивайло започнал да бие баща си, налагал го с юмруци и ритници, вдигнал дори стол срещу него. На финала го настъпал по гърдите и започнал да го души. След като пенсионерът издъхнал, Ивайло Пенчев подал сигнал на спешния телефон, че баща му е починал след скандал. За пристигналите медици и по-късно за следствената група нямало никакво съмнение, че пенсионерът е жертва на жесток побой. Имал черепна травма и само по главата са преброени десет удара с твърд предмет.

Синът е обвинен за умишлено убийство, а делото ще стартира на 13 април при закрити врата по настояване на зищитата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини