Жандармерия пази роми в Лом от вендета

Униформени полицаи и жандармерия охраняват от вторник вечерта ромската махала в квартал „Моминброд” в Лом заради пламнал сблъсък. Недоволство на многолюдна фамилия от свидетелски показания за убийство подпалило напрежението в гетото и едва не се стигнало до нови кръвопролития, разказаха местни жители.

Във вторник през деня в Окръжния съд в Монтана се гледа дело за убийството на Румен М./20 г./ - един от синовете на ромската фамилия Гунди. В началото на февруари 2014 г. след разпра между младежи, прерастнала в бой, 17 годишният Захари и баща му Асен стреляха с незаконна пушка срещу нападналите ги младежи от семейството на Гунди. Румен бе убит, а брат му Венко – тежко ранен.

Полицията задържа за стрелбата ученика Захари и баща му. През есента на миналата година в съда започна дело за убийството. Според криминалисти фаталният изстрел е дал бащата, други твърдят, че стрелецът е сина му. Кой точно е дръпнал спусъка пред магистратите трябвало да каже свидетелят Стефан, по прякор Бебето. Пред съда обаче той заявил, че нищо не е видял.

Разгневени, хората на Гунди нападнали къщата на Бебето, потрошили врати и прозорци, подгонили свидетеля с вила и счупили пръст на майка му. Пристигналите униформени потушили конфликта. „Няма сблъсъци и напражение в ромската махала. Заради битов инцидент има присъствие на жандармерия!”, казаха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони