Делата в Шумен с решения до 1 месец

Административният съд в Шумен е гледал 662 административни и касационни дела през миналата година и е свършил 551/83%/ от тях. Всички съдебни актове по приключените казуси са постановени до месец от последното заседание. Това обяви председателят Кремена Борисова на брифинг пред журналисти в сряда и уточни, че това е практика, на която се държи от 8 г.

При повечето от делата от постъпване на жалбата до произнасяне на решението са изминавали до три месеца.

Касационни жалби е имало по 88 административни дела и Върховен административен съд се е произнесъл по 66 от тях. Потвърдил е 53/80%/ от съдебните актове.

От началото на месец февруари шестимата магистрати и 21 съдебни служители са в нова сграда в центъра на града. Преместването им се случва след дългогодишна сага. За магистратите беше ремонтирана бивша банка, която Министерство на правосъдието закупи преди пет години. Вече разполагат с две съдебни зали и ще могат да заседават два състава едновременно. Подобрени са не само условията за съдебните служители, но и обслужването на гражданите, каза Борисова.

Магистратите имат на разположение над 1200 кв.м. Има и рампа за придвижване на посетители в инвалидни колички. Изграден е и обучителен център. Над 1 млн.лв. е струвал ремонта и оборудването. Черният мрамор по коридорите, който прави впечатление, е наследство от банкерите и е оставен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони