Учреден е Съветът на учените към министъра на околната среда и водите

Чешкият парламент свали депутатския имунитет на премиера Андрей Бабиш

Кое име липсва в разследването на bTV за детските градини? Лидер на „Да, България!“ записал децата си в детска градина в нарушение на правилата, партията се отплаща с подкрепа на Мариана Иванова

Николина Ангелкова: Над 61% от чуждестранните туристи у нас идват от страните от ЕС

Горещини в Австралия взеха жертви

„Галъп“: Българите не приемат домашното насилие, както и „третия пол“

Ники Хейли: Русия подкопава международните усилия срещу употребата на химически оръжия

„Славия“ взема 1, 5 млн. евро за младежки национал

Задържаха непълнолетен дилър на наркотици в София

Електронни реклами заменят предизборните плакати в Русия заради студа

Вехтории подпалили къща на изгоряла в пожар жена

Обновяват улици и паркове в Шумен за 7,2 млн.лв.

Лом и Пантелей от Сърбия искат 1,8 млн. евро от Европа

България участва в международна операция срещу мащабна група за измами с криптовалута

Искат по-висока присъда за убиеца с резачката от Шумен Прокурор от Апелативна прокуратура-Варна не подкрепя

Кметът на Варна спря строеж в Морската градина

Кметът на Варна Иван Портних спря строеж в Морската градина, който разбуни духовете на природозащитници тези дни. Градоначалникът увери, че документите за обекта до Делфинариума се внасят в прокуратурата, откъдето се очаква проверка. А дотогава е разпоредено постоянно присъствие на общински полицаи в района.

„Омръзна ми да се оправдаваме за стари грехове и ако е имало стари нарушения по документацията, естествено ще се предприемат всички необходими мерки“, коментира Портних.

Във връзка с насрочения протест на сдружението „Варна диша“ в сряда вечер пред общината, той изрази пълно несъгласие с тезата, че това е ново строителство в Морската градина. Портних припомни, че инвеститорът отдавна е построил детска градина в кв. „Чайка“ за 1,4 млн. лева в замяна на сградата до Делфинариума. И поясни, че единствените действия, които сега може да предприеме е да поиска проверка от прокуратурата.

Портних каза също, че общината трябва да е убедена във всяка една стъпка от правна гледна точка, за да не се наложи в един момент да връща парите на инвеститора, както и да плаща компенсация за пропуснати ползи. Според сдружението „Варна диша”, което е организатор на протеста, под прикритието за ремонт се вдига ново строителство в Морската градина въпреки забраната за това и има очевидна злоупотреба с документи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.