Кметът на Варна спря строеж в Морската градина

Кметът на Варна Иван Портних спря строеж в Морската градина, който разбуни духовете на природозащитници тези дни. Градоначалникът увери, че документите за обекта до Делфинариума се внасят в прокуратурата, откъдето се очаква проверка. А дотогава е разпоредено постоянно присъствие на общински полицаи в района.

„Омръзна ми да се оправдаваме за стари грехове и ако е имало стари нарушения по документацията, естествено ще се предприемат всички необходими мерки“, коментира Портних.

Във връзка с насрочения протест на сдружението „Варна диша“ в сряда вечер пред общината, той изрази пълно несъгласие с тезата, че това е ново строителство в Морската градина. Портних припомни, че инвеститорът отдавна е построил детска градина в кв. „Чайка“ за 1,4 млн. лева в замяна на сградата до Делфинариума. И поясни, че единствените действия, които сега може да предприеме е да поиска проверка от прокуратурата.

Портних каза също, че общината трябва да е убедена във всяка една стъпка от правна гледна точка, за да не се наложи в един момент да връща парите на инвеститора, както и да плаща компенсация за пропуснати ползи. Според сдружението „Варна диша”, което е организатор на протеста, под прикритието за ремонт се вдига ново строителство в Морската градина въпреки забраната за това и има очевидна злоупотреба с документи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони