Оставиха в ареста инкасо обирджията

Апелативният съд в Бургас остави в ареста 20-годишния инкасо обирджия Бойко Борецов. Преди десет дни той и братовчед му Христо нападнаха инкасо автомобил пред пощата в град Средец. Христо бе застрелян от един от охранителите, а Бойко Борецов арестуван при опит да избяга. Двамата братовчеди в момента били безработни. Бойко неотдавна е бил също охрана на инкасо автомобил, лично познавал двамата охранители, които били в колата в Средец.

Вчера пред съда Борецов отново каза, че е бил подведен от братовчед си Христо и дори не е знаел че Христо носил пистолет.

„Той ме подведе. Съжалявам, че го послушах“, заяви той.

Борецов е привлечен като обвиняем в тежко умишлено престъпление, има доказателства, които сочат, че при по-лека мярка той може да се укрие и извърши друго престъпление. По делото има безспорни доказателства, че заедно с убития са извършили подготовката за деянието. И двамата са били маскирани и с ръкавици.“Житейски необяснимо е при подготовката на грабежа, единият да не знае какво следва“, мотивира се обаче държавният обвинител прокурор Жанет Красимирова.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право