В Швейцария: Миланов е играч за 6 милиона

Преминаването на Георги Миланов от ЦСКА (Москва) под наем в „Грасхопър“ до края на сезона въодушеви футболна Швейцария. „Идва играч за 6 милиона франка“, гърми всекидневникът „Блик“, позовавайки се на актуалната пазарна цена на българския национал. Той е преотстъпен в тима от Цюрих до края на сезона с опция за закупуване.

За топлото посрещане на Миланов се погрижи най-именитият наш футболист в Швейцария - Петър Александров. Четвъртият в света от САЩ '94 рекламира горещо качествата на новото попълнение в „Грасхопър“. „Той притежава много добра техника и отличен удар, в националния отбор на България е най-силният играч след Ивелин Попов“, твърди Александров. Бившият голмайстор №1 на швейцарското първенство с „Аарау“, „Ксамакс“ и „Люцерн“ е препоръчал Миланов на новия му клуб и го е убедил да пристигне в Цюрих. „Казах му, че ще живее в най-красивата страна, ще играе за отбора с най-много шампионски титли в нея и ще работи с треньора на годината“, коментира Александров пред „Блик“. „Грасхопър“ е печелил 27 пъти първенството и 19 пъти купата на Швейцария.

„Нашият клуб се радва да посрещне един изключително опитен и въпреки това млад футболист, който може да действа по двете крила и ни дава нови възможности в нападателен план“, радва се Мануел Хубер, шефът на „Грасхопър“. В Швейцария отбелязват още, че Миланов се намира във форма, тъй като от началото на сезона е изиграл 28 мача за ЦСКА (Москва).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ