ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

САЩ искат санкции върху 33 кораба и 27 компании заради нарушаване на ембаргото върху КНДР

Поклон пред Левски в размирния Босилеград

Сънародниците ни в Босилеград ще отбележат годишнината от обесването на Васил Левски в петък на фона на големи размирици там, казаха от културноинформационния център /КИЦ/ на българите.

Два автобуса с униформени полицаи и жандармерия от съседна Сурдулица и Вранье били изпратени и вчера заради опазването на реда. Почти месец Босилеград е раздиран от протести и контрапротести – едни срещу други са противниците и привържениците на кмета четири поредни мандата Владимир Захариев.

Градоначалникът не разрешава приватизацията на едната от двете бензиностанции в Босилеград, над която имал пълната опека и там зареждали негови хора. Обектът обаче е спечелен по съдебен ред от частен собственик, който иска да влезе във владание. Не го пускат и с полиция обаче. Така е и с местен цех за текстил, където също има голямо напрежение.

“Нарастващото социално-икономическо и политическо напрежение е без аналог в съвременната история на Босилеград. Въвличането на почти цялото население в социални брожения и екцесии е най-опасната, но и естествена тенденция в процеса за преразпределението на властта в условията на една система, лишена от елементарни демократични рамки и правила. Протестите показват, че гражданите все повече осъзнават необходимостта от правов ред, от почтени правила и демократичен начин на управление”, се казва в съобщение на културния център по повод засиленото полицейско присъствие и всекидневните “екцесии” в Босилеград. В петък вероятно ще има не едно, а две поклонения пред паметника на Апостола – израз на пълната конфронтация сред населението в града, каза шефът на КИЦ-а Иван Николов.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.