Дневен хороскоп на Алена за неделя, 20.10.2019

На 20 октомври 2019 да почерпят

Йордан Радичков давал зайци като автограф на цялата дружина

„Левски“ измъкна трудна, но важна победа на „Герена“

Треньор обезвреди въоръжен ученик с… прегръдка (ВИДЕО)

Тео Ушев с нова номинация за „Оскар”

Рафаел Надал се ожени

Италианец, воювал с кюрдите срещу ИДИЛ: Турската офанзива ще възроди Ислямска държава Турците унищожават бойците, които изстрадаха толкова много за света, казва Клаудио Локатели

Един милион протестираха срещу Брекзит в Лондон

Внезапна сърдечна смърт покосила 15-годишната ученичка от Димитровград

Апатит наш насущний Съдържа се в костите и зъбите

Първанов: Отстъпили сме прекалено много на Македония

Испанският премиер отхвърли призива на лидера на Каталуния за диалог

Дмитрий Медведев: Газопроводът „Турски поток“ е изгоден за цяла Европа

Полицаи обискираха дома на кмета на Несебър Цял ден в града се провежда специализираната акция

МОСВ бави и плана за Витоша

Министърът на околната среда Ивелина Василева върна проекта на плана за управление на Витоша за прецизиране. Решението й идва броени дни след като ведомството й върна и плана за управление на природен парк „Пирин“.

Мотивът за Витоша е, че липсвал научен доклад колко голяма да е бъдещата ски зона.
„Дали ски зоната ще бъде разширена или не, е предмет на анализ, какъвто не е представен от авторите на проекта. Това не е въпрос на моя преценка, пазарлък или преговори, а на научна обосновка, каквато липсва в плана“, каза Василева. Тя добави, че министерството е получило многобройни възражения срещу проекта от неправителствени организации. Към момента съществуващите ски зони заемат около 7-8% от територията на парка.

Екоминистърът твърди още, че проектът на „Пролес инженеринг“ за плана предлагал ски зоната в националния парк да се увеличи на 40%.

Министерството е поставило задача документите за Витоша да се редактират до края на март. След това проектът ще се внесе за разглеждане от Висшия експертен екологичен съвет, а за да влезе в сила, трябва да получи одобрение и от правителството. Василева заключи, че това все пак е природен парк и е необходимо да имаме предвид, че основната цел на плана за управление е опазването на природата.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.