35 български деца повече от денонощие са блокирани в автобус на ГКПП "Промахон"

Повече от денонощие автобус с 35 деца от България е блокиран на ГКПП "Промахон". Те са били на екскурзия в Гърция, а от вторник следобед чакат на пункта, спрени от гръцките граничари, съобщи БНР. Българските превозвачи са преговаряли да пуснат децата, но усилията им са били безуспешни.

Ситуацията от българската страна на "Кулата" остава непроменена. Протестиращите шофьори няма да вдигнат контраблокадата с жива верига, докато границата не бъде отворена безусловно. Според протестиращите наши превозвачи, възможностите за преговори между институциите в двете държави са изчерпани. По тяхна информация, не гръцките фермери диктуват положението на границата.

От вторник няма официална информация от гръцка страна. Съседите ни по неофициален път са предложили да се отвори коридор за преминаване на камиони в продължение на два дни, след което ежедневно да се отварят прозорци за по 3 часа. Това категорично е отхвърлено от нашите протестиращи, които искат безусловно отваряне на международния път. От сдружението на превозвачите разпространяват флайъри с надпис: "Остани в България за Великден, да отговорим на блокадата с родолюбие и достойнство!"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини