Московски: Гърция няма никакво желание за премахване на блокадата по границата, 100 полупияни фермери я контролират

Няма никакво желание за решение от гръцка страна, каза министърът на транспорта Ивайло Московски, който е провел поредна среща за преговори с властите в южната ни съседка.

„Поставихме 2 условия. Едното е пълно вдигане на блокадата, а второто - полицията да обезпечи трайно трасе, което да позволява да не се възпрепятства движението“, заяви той пред Нова тв и допълни, че явно към България има „специално отношение“, защото в Македония има блокада, но има и движение.

Заради липсата на разбиране, към 8 часа българските превозвачи затварят трите гранични пункта и повече не желаят да говорят. Те обявиха, че ще останат на място, ако трябва да Великден и повече. „Или се махат и тръгваме, или няма да падне блокадата и не тръгваме. Ще останем до Великден“, казаха блокирани шофьори.

Московски заяви, че застава плътно зад превозвачите. „Това е пълно безобразие да стоят блокирани. 50 или 100 полупияни фермера не може да контролира Гърция и да освободи европейски коридори. Поне 1000 камиона са с европейски табели, очакваме Европа да вземе отношение“, заяви още министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини