Катастрофа с турски камион затвори за пет часа движението на „Дунав мост“ 

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 13 декември 2018

Премиерът на Македония прие делегация на Южното крило на обединените сили на НАТО

Живеем в пренаселени домове Две трети от младежите нямат собствена стая

Вълчев: В момента има три инструмента на принуда родителите да изпращат децата си на училище, които не са достатъчни

Интензивен трафик на товарни автомобили по границите на България

60 хил. подкрепиха строителите Председателят на парламента, регионалният министър и шефът на пътната агенция застанаха зад професионалистите

„Кроношпан“ изгражда автоматична станция за контрол на въздуха Местоположението й ще бъде уточнено с Община Велико Търново

6 г. затвор за незаконно производство на цигари

Деканът на Медицинския университет е законно избран Решението не подлежи на обжалване

И Испания ще вдига минималната работна заплата

Мая Манолова наградена за „модна икона“ в политиката

База на НАТО на българския бряг няма да е приятно за Русия (обзор) Светът разбра, че мечки не ходят по улиците на Москва

МВР: Нивото на терористична заплаха в България остава ниско

„Труд“ с туристическа награда Банско получи приз за най-успешна зимна община

Съдът отхвърли искане за конфискация на имоти за над 19 милиона лева на немски бизнесмен

Окръжен съд – Благоевград отхвърли като неоснователно и недоказано искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за отнемане на имущество на стойност 19 170 771 лв. на немския бизнесмен Манфред Дийл.

Той бе собственик на хотел „Танне” в курорта Банско, а през 2007 г. бе вкаран в затвора за седем години и половина в Германия за присвояване на милиони евро. Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок пред Софийския апелативен съд. От КОНПИ твърдяха, че въпросното имущество е придобито от престъпна дейност.

Дийл е проверяван за периода от 1 януари 1983 г. до 31 декември 2007 г. През проверявания период стойността на придобитото имущество, за което липсват данни за законни източници, възлиза на процесната искова сума. Голяма част от тези пари са от вземания по договор за заем, други са от дружествени дялове, хотел „Танне” с разгъната застроена площ 4409,6 кв. метра и със застроена площ 1083.4 кв. метра – с 23 двойни стаи, 5 апартамента.

2 мезонета с една стая, 1 мезонет с две стаи, 3 спални за персонала, с общ брой легла 80. КОНПИ е искала конфискуване на четири леки автомобила, два автобуса, товарен камион, както и други суми от продажби на вещи и банкови сметки, два офиса.

Необходимо е да има връзка (пряка или косвена) между престъпната дейност и придобиването на имуществото. По делото не се установи тази необходима връзка между престъплението, извършено от ответника и придобитото от него имущество през изследвания период от време. Манфред Дийл стана известен в България като първия инвеститор в Банско, той бе направен и почетен гражданин на курорта. Дийл организира и първите фестивали в града със собствени средства и доведе у нас звезди от световен ранг. Немецът бе и най-големия дарител по онова време ,даваше пари за линейки, детски площадки. Впоследствие бе арестуван в Германия и се разбра,че той и други лица организирали схема за източване на банкомати , която действала години наред. Заради това и бе осъден.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.