Мач на кило кръв и метър кожа

“Левски” без загуба вече 21 години

Царица Елеонора се поболява на фронта Дължим спасяването на Боянската църква на втората съпруга на Фердинанд

На 25 април 2018 да почерпят

Д-р ист. Николай Панайотов: Притежаваме единствената в света колекция от ритуални ножове за обрязване Откритият във Варненския халколитен некропол „златен фалос“ всъщност е предпазител /превръзка/ след обрязването

Пускат ток на най-богатите Електрическото „сърце” на най-луксозния SUV издържа 50 километра

Германският министър на външните работи нарече Асад “безчовечен” в реч в ООН

Полицията спря шествията на феновете

Тома Биков: ГЕРБ не се страхува от президента

Ген. Румен Миланов: Колкото по-шумен е един арест, толкова повече грешки се допускат

Арестуваха босненски гражданин с автомобил, пълен с оръжия в Италия

Еманюел Макрон: Франция и САЩ ще работят за ново ядрено споразумение с Иран

Съвместна проверка на плаж „Делфин“ направиха експерти от РИОСВ – Бургас и Министерството на туризма

Лиляна Павлова: Готови сме за клуба на развитите страни

Виетнамците се завръщат Десетки студенти от далечната страна ще се трудят в "Албена"

Съдът отхвърли искане за конфискация на имоти за над 19 милиона лева на немски бизнесмен

Окръжен съд – Благоевград отхвърли като неоснователно и недоказано искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за отнемане на имущество на стойност 19 170 771 лв. на немския бизнесмен Манфред Дийл.

Той бе собственик на хотел „Танне” в курорта Банско, а през 2007 г. бе вкаран в затвора за седем години и половина в Германия за присвояване на милиони евро. Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок пред Софийския апелативен съд. От КОНПИ твърдяха, че въпросното имущество е придобито от престъпна дейност.

Дийл е проверяван за периода от 1 януари 1983 г. до 31 декември 2007 г. През проверявания период стойността на придобитото имущество, за което липсват данни за законни източници, възлиза на процесната искова сума. Голяма част от тези пари са от вземания по договор за заем, други са от дружествени дялове, хотел „Танне” с разгъната застроена площ 4409,6 кв. метра и със застроена площ 1083.4 кв. метра – с 23 двойни стаи, 5 апартамента.

2 мезонета с една стая, 1 мезонет с две стаи, 3 спални за персонала, с общ брой легла 80. КОНПИ е искала конфискуване на четири леки автомобила, два автобуса, товарен камион, както и други суми от продажби на вещи и банкови сметки, два офиса.

Необходимо е да има връзка (пряка или косвена) между престъпната дейност и придобиването на имуществото. По делото не се установи тази необходима връзка между престъплението, извършено от ответника и придобитото от него имущество през изследвания период от време. Манфред Дийл стана известен в България като първия инвеститор в Банско, той бе направен и почетен гражданин на курорта. Дийл организира и първите фестивали в града със собствени средства и доведе у нас звезди от световен ранг. Немецът бе и най-големия дарител по онова време ,даваше пари за линейки, детски площадки. Впоследствие бе арестуван в Германия и се разбра,че той и други лица организирали схема за източване на банкомати , която действала години наред. Заради това и бе осъден.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.