Прокуратурата предаде на съд мъж, причинил смърт на пътя

Отварят за гражданите буферния паркинг на метростанция „Стадион Васил Левски“

Славея Сиракова отлага сватбата

Гуна Иванова снима клип с Брас Бенд Сандански Събраха македонски песни във фолклорна китка

Петима отиват на съд за трафик на мигранти от Турция към Западна Европа

Изящен фамилен орган от началото на 19 век дариха наследници на Варненската опера

Главният прокурор: Протестите срещу кандидатурата на Иван Гешев са опит за политически натиск

Остро въглеоксидно отравяне е причината за смъртта на майка и син в Търговище

Министър Петков: Пенсиите може да нараснат и с повече от планираното

Държавата направи много, за да намали нелегалната търговия на тютюневи изделия в България Интервю с Мила Маречкова, управител и директор Маркетинг и търговия в Бритиш Американ Табако България

66-годишен пострадал при срутване на плоча при ремонт

Мъж се самозапали пред агенцията за бежанците на ООН в Женева

С четене деца дариха монитор за бебета

Територията на Русия се увеличава заради топенето на арктически лед

Полицията в Есекс: Сред намерените тела има един тийнейджър

Съдът отхвърли искане за конфискация на имоти за над 19 милиона лева на немски бизнесмен

Окръжен съд – Благоевград отхвърли като неоснователно и недоказано искането на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество за отнемане на имущество на стойност 19 170 771 лв. на немския бизнесмен Манфред Дийл.

Той бе собственик на хотел „Танне” в курорта Банско, а през 2007 г. бе вкаран в затвора за седем години и половина в Германия за присвояване на милиони евро. Решението подлежи на обжалване в двуседмичен срок пред Софийския апелативен съд. От КОНПИ твърдяха, че въпросното имущество е придобито от престъпна дейност.

Дийл е проверяван за периода от 1 януари 1983 г. до 31 декември 2007 г. През проверявания период стойността на придобитото имущество, за което липсват данни за законни източници, възлиза на процесната искова сума. Голяма част от тези пари са от вземания по договор за заем, други са от дружествени дялове, хотел „Танне” с разгъната застроена площ 4409,6 кв. метра и със застроена площ 1083.4 кв. метра – с 23 двойни стаи, 5 апартамента.

2 мезонета с една стая, 1 мезонет с две стаи, 3 спални за персонала, с общ брой легла 80. КОНПИ е искала конфискуване на четири леки автомобила, два автобуса, товарен камион, както и други суми от продажби на вещи и банкови сметки, два офиса.

Необходимо е да има връзка (пряка или косвена) между престъпната дейност и придобиването на имуществото. По делото не се установи тази необходима връзка между престъплението, извършено от ответника и придобитото от него имущество през изследвания период от време. Манфред Дийл стана известен в България като първия инвеститор в Банско, той бе направен и почетен гражданин на курорта. Дийл организира и първите фестивали в града със собствени средства и доведе у нас звезди от световен ранг. Немецът бе и най-големия дарител по онова време ,даваше пари за линейки, детски площадки. Впоследствие бе арестуван в Германия и се разбра,че той и други лица организирали схема за източване на банкомати , която действала години наред. Заради това и бе осъден.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.