Дионисиево шествие по Главната в Пловдив предшества "Винария 2016"

Дионисиево шествие по Главната улица на Пловдив тази неделя от 12 часа ще предшества тазгодишното издание на международната изложба за лозарство и винарство "Винария 2016", което ще се проведе от 24 до 28 февруари на територията на Международен панаир.

Шествието ще потегли от Римския стадион и ще завърши на площад "Стефан Стамболов" край сградата на Община Пловдив, където жителите и гостите на града под тепетата ще могат да дегустират безплатно новата реколта мерло от 50-литрова бъчва, предоставена от известна винарска изба.

Мерлото е прочуто със своя искрящ червен цвят, хармоничен вкус и богат букет от аромати, а освен него градусът на празненството ще бъде повишен и от изпълненията на виртуозните танцьори от фолклорен ансамбъл "Луди млади", гайдарите от Калофер и кукерите от пловдивското село Първенец.

Организатор на Дионисиевото шествие е Международен панаир-Пловдив, където от 24 до 28 февруари 50-ина изби от България и чужбина ще демонстрират своите колекции в Града на виното, който ще бъде разположен в палата 11.

На открита дегустация на 25 февруари ще бъдат представени призьорите от Международния конкурс за вина и спиртни напитки, в който се състезават над 200 проби на производители от 5 държави.

Наред с гроздовите еликсири, посетителите ще могат да пробват и различни видове храни, предлагани от участниците в Международната изложба "Фудтех" и които превръщат Града на виното в зона на вкусови изкушения и наслади.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони