"Локо" (Пд): Не сме прокажени, че да ни извозват до Коматево!

Административният директор на ФК "Локомотив" (Пд) Атанас Узунов скочи срещу порочната практика феновете на черно-белия клуб да бъдат извозвани с автобуси на градския транспорт от стадион "Лаута" до базата на "канарчетата" в Коматево за градските дербита.

"Да не сме прокажени, че ще ни извозват с рейсове до Коматево. И Коматево е в Пловдив, и "Лаута" е в Пловдив. Защо всеки фен да не може спокойно и свободно със семейството си да стигне до стадиона на другия отбор?", попита риторично кумът на Христо Стоичков.

На въпрос на "Труд" чие е това решение Атанас Узунов заяви, че е на полицията, но допълни, че вероятно има основание за него след случилото се на юбилейното, стотно дерби на стадион "Лаута" на 17 октомври 2015 г., когато се стигнаха до сблъсъци между органите на реда и привърженици на "Ботев". Узунов любезно отклони поканата за ВИП-ложата на стадиона в Коматево и от суеверие заедно с почетния президент Христо Бонев-Зума ще спазят традицията от 15 години да гледат дербито по телевизията на "Лаута".

На първата от 10 години насам съвместна пресконференция на ФК "Ботев" и ФК "Локомотив" от двата лагера призоваха своите привърженици за европейско поведение по трибуните и по улиците на града покрай дербито тази събота от 13 часа. "Стадионът е място, което те кара да си щастлив от емоцията на трибуните. Затова апелирам към привържениците да избегнем тази враждебност на стадиона", с тези думи домакинът и кмет на Пловдив Иван Тотев откри съвместния брифинг.

"Нека се приключи с това негативно отношение във футбола като цяло и той да носи само радост на хората", призова помощник-треньорът на "Локо" (Пд) Петър Пашев, който приятелски се прегърна със старши треньора на "Ботев" Николай Костов след края на срещата. "Аз съм нов човек в Пловдив и досега не съм наблюдавал това дерби. Апелирам феновете на двата отбора да покажат уважение един към друг, за да няма инциденти като в последните години. Това са излишни неща, които пречат на футбола", коментира Николай Костов.

Той не скри желанието си за поредица от приятелски мачове между двата пловдивски тима, каквито не е има от десетилетие насам. "Надявам се в събота да стане един хубав мач, но нека и да нямаме големи очаквания за това дерби, тъй като и двата отбора не са в най-доброто си състояние и се намират в долната половина на таблицата", допълни Костов.

Футболната битка за Пловдив ще бъде ръководена от местен кадър и рефер №1 у нас за 2015 г. - Георги Кабаков. "Няма значение кой ще свири дербито, важното е след срещата двата отбора да си стиснат ръцете", декларира бившият съдия №1 у нас Атанас Узунов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ