Община Гоце Делчев осигури храна и вода за бедстващите шофьори от двете страни на ГКПП Илинден-Ексохи

100 пакета с храна и вода осигури днес ръководството на община Гоце Делчев за шофьорите, бедстващи от двете страни на българо-гръцката граница на ГКПП Илинден – Ексохи. Над 50 ТИР-а чакат от българска страна заради пълната блокада на граничния пункт. По данни на техните водачи, които поддържат връзка с колегите си от другата страна на пункта, българските ТИР-ове, които са блокирани край Ексохи са 20 на брой.

Част от пакетите с храна и вода бяха предоставени на бедстващите български шофьори от гръцката страна на пункта, а останалите бяха раздадени от служители на община Гоце Делчев на хората, които чакат от българската страна на пункта.

Някои от шофьорите чакат от понеделник на граничния пункт Илинден - Ексохи. Сред тях има както българи, така също гърци, румънци и италианци. Те изразиха огромна благодарност към община Гоце Делчев за човешкия жест и споделиха, че се надяват час по скоро въпросът с блокадата на бъде решен.

Това е втората инициатива на община Гоце Делчев за осигуряване на храна и вода на бедстващите шофьори на ГКПП Илинден-Ексохи, от началото на протестните действия.

Коментари

Задължително поле