Пловдивският окръжен съд отряза окончателно Иван Евстатиев, остави го в ареста

Пловдивският окръжен съд отряза повторно обвинения в изнасилване на 16-годишно момиче бивш кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев, който искаше по-лека мярка за неотклонение - парична гаранция, и го остави за постоянно в ареста до началото на процеса.

Определението на пловдивските магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Решението на съда бе посрещнато с аплодисменти от над 50-те жители на Стрелча, сред които бе и бащата на пострадалото момиче Георги Белухов.

От заключенията на експертизите и показанията на вещите лица стана ясно, че няма пречка във връзка със здравословното състояние на обвиняемия той да пребивава в условията на следствения арест.

Евстатиев не присъства на делото в Пловдив, тъй като е предпочел да остане в следствения арест в Пазарджик. Според двамата му адвокати Ташкена Колчева и Милчо Бенгарски клиентът им е получил мозъчен инсулт, страда от бъбречна недостатъчност и новоотключен диабет и условията в ареста могат да влошат още повече здравословното му състояние.

Срещу Евстатиев не са повдигани нови обвинения освен старите по чл. 152, ал. 2, т. 1 във връзка с ал.1, т.3 от НК за съвкупяване с лице от женски пол, ненавършило 18 години, след привеждането му в безпомощно състояние на 15 януари 2016 г. в хотел "Стрелча".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право