Хотелиери: Залети сме с оферти за туристи от Русия и Украйна

"Заляти сме с оферти на туроператорски фирми за туристи от Русия и Украйна. Чака ни силен сезон" . Това съобщи вчера пред Труд хотелиерът Веселин Налбантов, член на управата на Съюза на собствениците в Слънчев бряг. "Въпреки прокобите, че в Русия имало инфлация, руснаците ще дойдат в българските курорти, защото знаят, че ние ме славянската душа", каза емоционално Налбантов. Той и негови колеги са категорични, че руснаци и украинци няма да предпочетат други места за летуване.

Най- големият проблем за сезона обаче си остава липсата на кадри. "Държавата нехае, не прави нищо за да ни подкрепи в това отношение, въпреки, че сме направили конкретни предложения за сключване на договори с университети в Молдова и други страни", обясни Налбантов. Негови туроператори смятали да решат проблема, като сключат договори с училища в Словакия, обясни той и коментира: " Всеки се спасява. Бизнесът обаче трябва да вземе нещата в свои ръце, защото сезонът чука на вратата".

Първите туристи за "Лято 2016" ще пристигнат на 7- ми април. Това ще са израелски гости. Около тази дата ще е първият полет, със сигурност още чартъри ще има на 21- ви, април, когато в Израел празнуват Пасха. Това каза Орлин Мандов, почетен консул на Израел в България. Туристите ще се забавляват с разходки край морето, селски туризъм, посещения на молове и в казината на комплекса Слънчев бряг.

Както Труд пръв писа, в поморийското село Медово, готвят специална атракция за гостите- стъклени кошери, през които ще могат да наблюдават живота на пчелните семейства и да опитат от българския мед.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес