Търговският регистър започна поетапно да работи

Обявиха двудневен траур в Генуа

Църквата чества Успение Богородично

Президентът на Южна Корея иска да създаде общо икономическо пространство с КНДР

Днес отново слънце с максимални градуси между 30° и 35°

Земетресение с магнитуд 4,4 по Рихтер в южната част на щата Калифорния в САЩ

Полицията е обискирала три адреса след атаката край парламента в Лондон Нападателят е британски гражданин от чуждестранен произход 

Потвърдена е смъртта на 31 души в рухналия мост край Генуа

Трус от 4,9 по Рихтер разлюля Южна Италия

Освободените от Турция двама гръцки военни са пристигнали в Солун с премиерския самолет

На 15 август 2018 да почерпят

Когато “зелените” правят кочина Защо е позволено „еколозите” да летуват на „Корал”, щом го затрупват с боклук

Не е било възможно да се предвиди срутването на моста в Генуа

Христо Иванов заложил „бомбата“ в Търговския регистър Бившият правосъден министър оставил стратегическото звено без резервен център

Екопроблеми в Рила няма, те са на плажната ивица по Черноморието

Домът във Виница става детски здравен център

Домът за медикосоциални грижи в кв. Виница, познат на варненци като дом „Майка и дете“ ще става детски здравен център, съобщи управителката д-р Стефка Джанкова. „Дейностите, които ще изпълняваме, са разписани в новия Закон за лечебните заведения. Предстои да се напише правилник и работата да стартира“, поясни тя.

След промяната домът, който е на подчинение на здравното министерство, ще приема само деца с медицински проблеми. От създаването си през 1953 г. досега той изпълнява и социални функции. Най-масовата бе отглеждането на изоставени бебета до 3 г.

След програмата за извеждане на децата от социалните домове, във Виница хлапетата се стопиха от над 130 до 52. Те са с тежки увреждания и нямат шанс да бъдат осиновени или гледани в приемни семейства. Затова ще останат в бъдещия център, в който ще има и своеобразен детски хоспис. В него ще се настаняват подрастващи до 18 г., които имат нужда от долекуване след различни заболявания и травми, както и нуждаещи се от палиативни грижи.

„Ще разтоварим интензивните отделения, където понякога малки пациенти лежат с месеци на командно дишане“, уточни д-р Джанкова. Центърът ще продължи да предлага дневна грижа за боледуващи малчугани и почасова рехабилитация, от която сега се възползват над 120 деца. Достъпът услугите ще бъде по-опростен, тъй като вече няма да се иска направление от социалните служби.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.