Диви свине унищожиха скривалище за кокаин в Италия, изяли част от дрогата Полицията разбрала, подслушвайки оплакващите се трафиканти

Общината в Сливен обучи 60 озеленители и 15 офис-секретари

Изготвят Национална карта на социалните услуги Според капацитетите, които се посочват в нея и по съответните целеви групи, ще зависи и какво финансиране ще получи всяка община

Зам.-министър Нанков: Ще има оставки за водната криза в Перник

Продадоха за 3,7 млн. евро сградата на посолството на Югославия в Бон

Тото от „Скандау“: Обичам сина си, но жена ми е на първо място

Земеделец връща 10 000 евро след укрити 6 животни

„Труд“ уличи Радан Кънев в лъжа за магистрала „Струма“

Почина знаков лидер на СДС – Бургас Венцислав Чамурджиев издъхнал в дома си в село Маринка

От ревност мъж плати 2 500 евро да взривят къщата на бившата му жена Полицията е задържала поръчителя и извършителя

Български орден беще продаден за 20 000 евро в Германия

Иззеха над 200 стоки, имитиращи известни марки от магазини в Пазарджик

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. от незаконни заменки

Отстраниха временно шефовете на трите болници до приключване на проверката за починалото дете

Съдят син, бил и тормозил родителите си

Йордан Цонев: Постигнатата публичност около фалита на КТБ е заради ДПС

Промени в Закона за банковата несъстоятелност, с които да се гарантира пълна прозрачност около фалита на КТБ, внесоха депутатите от ДПС Петър Чобанов, Йордан Цонев и Делян Пеевски.

На брифинг в парламента Цонев заяви, че постигнатата публичност към момента е именно заради инициативата на ДПС, тъй като формацията още в миналия парламент направи законови промени по темата.

Истината трябва да е достояние на всички, категоричен бе Йордан Цонев. Новите промени, които вече са внесени в деловодството на Народното събрание, развързвали ръцете на разследващата фирма да оповести почти всичко, което е открила.

От ДПС настояват да отпадне клаузата за конфиденциалност и докладът на компанията да бъде публично оповестен. Законодателната инициатива цели като отпадне клаузата за конфиденциалност, да бъдат публично достояние фактите и обстоятелствата около фалита на КТБ.

Ще се запази известна степен на конфиденциалност по фактите, които ще помогнат на разследващите и на прокуратурата да установят виновните и те да получат наказателна отговорност. Цонев припомни още, че целта да бъде наета международна разследваща компания е била да стане ясно как е фалирана банката на Цветан Василев, както и да се съберат част от заграбените средства.

Законодателната промяна на тримата депутати разпорежда, че синдиците са длъжни, независимо от клаузата за конфиденциалност (с изключение на частта, нужна за прокуратурата), да публикуват доклада за фалита.

„Парламентарната група на ДПС ще настоява този закон да влезе още следващата седмица в пленарна зала и да се гласува на две четения”, поиска Йордан Цонев. По думите му, така щял да се ускори процесът на публичност около фалита на КТБ.

Делян Пеевски малко по-късно коментира своята законодателна инициатива, като настоя за публичност на доклада на разследващата фирма. Да го изнасят вече, какво чакат, поиска народният представител.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.