Строг затвор за фен на кашкавала

Крадлив шуменец отмъква бавно и полека, в разстояние на близо месец, 7 кг кашкавал от денонощен магазин в града. Заради страстта си по марката "Елена" Васил С. /44 г./, по прякор Герчо, влиза в затвора за 3 месеца при строг режим. Той е сключил споразумение с прокурата, а районният съд в Шумен го одобрил окончателно в четвъртък.

Както "Труд" писа, Васил-Герчо се провали на 9 февруари т.г. в супера на ул."Марица", когато на охранителните камери било запечатано как тъпче кашкавал в джобовете си. Стоката била разтеглена на различни разфасовки и оставена за самообслужване. Герчо имал опит от над 20 кражби в досието си и уж пипал сръчно, но бил задържан с близо 1,5 кг в дрехите. Така станало ясно, че той е измъквал кашкавал от същия магазин още от 15 януари. Търговците усетили липси, стоката не им излизала и се чудели какво става. Станали по-наблюдателни и така го изловили.

Апашът признал, че той е голям фен на кашкавала и харесвал точно тази марка. Пред полицаи разказал, че сам го е ял, не го е носил в дома на близките си, не го е продавал. След задържането шуменецът бил под домашен арест и сега отива право в затвора, където менюто едва ли включва кашкавал в такива количества.

Васил е възстановил напълно щетите на потърпевшия търговец, които са в размер на 99,60 лв., пише в съдебното определение. Той трябва да плати и 60 лв. деловодни разноски. Досега е известен с всевъзможни кражби - хващан е да тегли и пари от чужда банкова карта, а през октомври 2014 г. се изкушил от мобилен телефон, оставен без надзор от търговец на кооперативния пазар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право