Кунева се похвали със сайт за българското председателство на ЕС

Вече е активен сайтът за подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. Това се похвали днес Меглена Кунева, вицепремиер и министър на образованието. В него могат да бъдат открити документи и новини по темата.

Кунева участва в кръгла маса на тема „Граждански измерения на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.“ Тя разясни, че тепърва предстои още много работа по информационния портал. За момента целта била да бъде дадена основна информация за процеса на подготовка и да има обратна връзка.

„Освен български, сме предвидили в бъдеще информацията да бъде преведена на още три езика: английски, немски и френски. Ще се публикува календар на предстоящите събития. Ще имаме възможности за провеждане на дискусии във форума, да подавате предложения и сигнали. Провеждането на анкети също е елемент, който ще бъде активен съвсем скоро“, посочи Кунева.

Тя представи основните акценти в подготовката на Председателството, която включва избор на приоритети, подготовка на администрацията, техническа и логистична подготовка, комуникационна стратегия и културна програма.

Кунева подчерта, че за изпълнението на задачите разчита на подкрепата и инициативността на неправителствения сектор, както и на активното участието на гражданския сектор и академичните среди. „Това ще повиши интереса към европейските политики и ще ни позволи да предадем по-достъпен и разбираем начин общите послания и визия на председателството“, допълни тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика