Късат плакати на Апостола в Босилеград

Плакати на Апостола, сложени на няколко от най-атрактивните места по централните улици в Босилеград са били брутално изпокъсани през нощта на четвъртък срещу петък, съобщиха от организацията на Демократичния съюз на българите и от Културноинофрмационния център на българите (КИЦ). Плакатите поръчали и разлепили от екипа на Центъра преди два дни.

От КИЦ подали сигнал до полицията и общината в - започнало е разследване, взети са отпечатъци по витрините, направени са снимки на скъсани плакати, каза поетът Радко Стоенчов /61г/ от центъра. Според него това с плакатите на Левски е израз на конфронтирането между политическите партии и сред населението на Босилеград преди предстоящия вот. Дни наред за опазването на обществения ред в Босилеград изпращат полиция и жандармерия от съседните градове Сурдулица и Вранье, припомни той.

Днес две поклонения - едното организарано от културноинформационния център /КИЦ/ на българите, другото - от кмета четвърти мандат на общината Владимир Захариев, и при засилено полицейско присъствие, правиха сънародниците ни за годишнината от гибелта на Васил Левски пред паметника на Апостола там вчера.

При хората от Центъра дошъл и консулът ни в Ниш Едвин Сугарев. На градоначалника Захариев пък гостували представители от парламента и от Столична голяма община. Така раздираният от протести и "екцесии", конфронтиран заради предстоящите избори на 24 април т.г., за което "Труд" писа, Босилеград не се успокои и не се обедини - поне за Дуня на Левски, възмутени са сънародници оттатък границата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини