Цветанов се закани да съди Радан Кънев за клевета

Цветан Цветанов се закани да съди за клевета Радан Кънев, ако продължава да намесва името му със спрените обществени поръчки и фирми, близки до Делян Пеевски и Валентин Златев.

"Безспорно, при прекратяването на поредица обществени поръчки, свързани основно с кръга около Пеевски, Валентин Златев и Цветан Цветанов, премиерът върви по ръба на закона", гласи статус във фейсбук на лидера на ДСБ от вчера.

"Следя много внимателно тези негови коментари, дори съм ангажирал и адвоката си и само в момента очакваме да направи това изказване, с което да мога да му заведа дело за клевета", коментира Цветанов в парламента. И уточни, че доколкото е запознат, Кънев има такива намерения - да направи подобно изказване. "Само го чакам да го направи", закани се Цветанов. 

"Няма да търпя човек като Кънев да ми дава морална оценка за моите качества", отсече новоизбраният шеф на вътрешната комисия.

Кънев и Цветанов отдавна си разменят хапливи реплики през медиите. По-рано днес Кънев пак атакува Цветанов, като призова от трибуната депутатите да не го избират за шеф на вътрешната комисия, защото това по димите му ще задълбочи конфликта между ПГ на ГЕРБ и Румяна Бъчварова.

Цветанов коментира спирането на обществените поръчки от страна на премиера като "ясна политическа воля, декларирана" от Бойко Борисов. "Всички институции трябва да направят така, че процедурите да бъдат прозрачни, но преди всичко трябва достатъчно информираност, за да не изпадаме в ситуации, в които някой може да прави определени други внушения", допълни той.
На въпрос дали ще подкрепи инициативата на ДПС с промени в закона за банковата несъстоятелност да се разсекрети докладът за КТБ, Цветанов каза, че това е желанието на по-голямата част от обществото.

"Убеден съм, че не само ГЕРБ, но и другите народните представители от всички парламентарни групи ще подкрепят, защото трябва да прочетем цялата страница", добави той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика