ЦИК разреши привличане като обвиняем на Тома Белев

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 октомври 2019

Министър Танева: Над 600 работни места ще бъдат създадени чрез проекти по подхода ЛИДЕР

Хладилното ремарке с 39 трупа влязло във Великобритания през Белгия

„Български пощи” ще разпространяват вестници (обзор)

Доналд Тръмп: Отменяме санкциите срещу Турция Малък брой американски войски ще останат в райони, където има нефт, каза президентът на САЩ

МВнР: Оказваме максимално съдействие на британските власти във връзка с трагедията в Есекс

Тъп компромат срещу Иван Гешев (обзор) Сайт изкара милионер кандидата за главен прокурор

Трафиканти на травестити осъдени в Лондон (обзор) Нашенците подмамвали жертвите с добре платена работа, но ги карали да проституират

Над 100 джихадисти от ИДИЛ са избягали от затвори в Северна Сирия

Подуправителят на БНБ Калин Христов: Ниските лихви променят поведението на младите

„Фолксваген“ е замразил строежа на бъдещия завод в Турция

27 съдии, прокурори и следователи не са декларирали банкови сметки и имущество в чужбина НАП проверява общо 38 лица, заемащи публични длъжности, по разпореждане на главния прокурор след доклади на ДАНС

Бъчварова: Работим над рисковите зони за етнически конфликти

„Идентифицирали сме всички рискови зони за етнически конфликти на територията на страната. Има такава карта и според нея сме дали специфични задачи, които да изпълняват нашите органи. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, цитирана от bTV.

Вътрешният министър поясни, че случилото се миналата година в Гърмен и Орландовци е дало много добра възможност МВР да прецени реалните и ефективни мерки, които могат да бъдат ползвани в такава ситуация.

„Ние усетихме потенциала за съвместните действия, на местно ниво, на всички институции и сме убедени, че когато те работят съвместно и с план за действие, проблемите могат да бъдат решавани. Аз съм имала възможност да представя и конкретните мерки, които МВР е предприела за недопускане на напрежение“, обясни Бъчварова.

Според нея трябва да бъде подобрена работата на съществуващите местни комисии за обществен ред и сигурност. Бъчварова е на мнение, че те ще играят ролята на ключов координационен механизъм за прилагане на политиката по превенция на местно звено. Не на последно място основните цели и приоритети на МВР ще бъдат изграждането на сигурна и безопасна среда в населените места и идентифициране на рисковите зони.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.