Бъчварова: Работим над рисковите зони за етнически конфликти

"Идентифицирали сме всички рискови зони за етнически конфликти на територията на страната. Има такава карта и според нея сме дали специфични задачи, които да изпълняват нашите органи. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, цитирана от bTV.

Вътрешният министър поясни, че случилото се миналата година в Гърмен и Орландовци е дало много добра възможност МВР да прецени реалните и ефективни мерки, които могат да бъдат ползвани в такава ситуация.

"Ние усетихме потенциала за съвместните действия, на местно ниво, на всички институции и сме убедени, че когато те работят съвместно и с план за действие, проблемите могат да бъдат решавани. Аз съм имала възможност да представя и конкретните мерки, които МВР е предприела за недопускане на напрежение", обясни Бъчварова.

Според нея трябва да бъде подобрена работата на съществуващите местни комисии за обществен ред и сигурност. Бъчварова е на мнение, че те ще играят ролята на ключов координационен механизъм за прилагане на политиката по превенция на местно звено. Не на последно място основните цели и приоритети на МВР ще бъдат изграждането на сигурна и безопасна среда в населените места и идентифициране на рисковите зони.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини