Георги Вълев от „Килърите“: Властта и бизнесът убиха Петър Христов

Дете е със счупен крак в болница, след като е блъснато на пешеходна пътека във Варна

Премиерът Бойко Борисов обсъди темата за единния цифров пазар с министър-председателя на Люксембург Ксавие Бетел

Удължиха извънредното положение в Турция с още три месеца

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в петък, 19 януари 2018

Отвод на съдията по делото Мартин Петров – „УниКредит Булбанк” Бивша служителка на трезора обявена за национално издирване

Цветан Цветанов проведе серия от работни срещи в Лондон

Германия задмина САЩ като световен лидер Рекордно ниско доверие към Съединените щати, изпреварва ги и Китай

Екатерина Захариева: Договорът за добросъседство с Македония няма да остане само на хартия

Турция търси руска подкрепа за щурм в Сирия САЩ отричат за новата “сирийска армия”

500 милиона лева търсят общините за туризъм Най-скъпият проект в картата на ресорното министерство е на община Челопеч за Моторспорт парк на стойност 120 млн. евро

Влак блъсна изоставена каруца в Казанлък, спряно е жп движението между София и Бургас 

Румен Порожанов: България притежава значителен потенциал за производство на качествена продукция

Божидар Данев, председател на АОБР, пред “Труд”: Зелените блокират инвестиции и работни места Когато икономиката не се развива, няма работа и увеличение на доходите

Кремъл: Новият закон за суверенитета на Киев се равнява на подготовка за война

Бъчварова: Работим над рисковите зони за етнически конфликти

„Идентифицирали сме всички рискови зони за етнически конфликти на територията на страната. Има такава карта и според нея сме дали специфични задачи, които да изпълняват нашите органи. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова, цитирана от bTV.

Вътрешният министър поясни, че случилото се миналата година в Гърмен и Орландовци е дало много добра възможност МВР да прецени реалните и ефективни мерки, които могат да бъдат ползвани в такава ситуация.

„Ние усетихме потенциала за съвместните действия, на местно ниво, на всички институции и сме убедени, че когато те работят съвместно и с план за действие, проблемите могат да бъдат решавани. Аз съм имала възможност да представя и конкретните мерки, които МВР е предприела за недопускане на напрежение“, обясни Бъчварова.

Според нея трябва да бъде подобрена работата на съществуващите местни комисии за обществен ред и сигурност. Бъчварова е на мнение, че те ще играят ролята на ключов координационен механизъм за прилагане на политиката по превенция на местно звено. Не на последно място основните цели и приоритети на МВР ще бъдат изграждането на сигурна и безопасна среда в населените места и идентифициране на рисковите зони.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.