Цацаров предлага: ВСС да провери твърденията за „шпиц команда“ от следователи

Висшият съдебен съвет да направи проверка на твърденията на следователя към Следствения отдел на Софийска градска прокуратура Бойко Атанасов, предлага в писмо до кадровиците обвинител номер едно Сотир Цацаров.

Вчера Атанасов обяви, че в СГП има екип следователи, който работи само по определени случаи, в които са замесени политици, като звеното, оприличено на "шпиц команда", се отчитало лично на Цацаров.

„Следователят Бойко Атанасов излага твърдения за неравномерна натовареност на следователите, както и за това, че образуването на дисциплинарни производства срещу прокурори и следователи, които не изпълняват разпорежданията и на главния прокурор, е „нещо вече обичайно в структурата“. Излагат се и твърдения, че „има дела срещу министри, неизвестни извършители, министри. Министър-председател. Може да има и него…Това са тайни, които се използват, когато наближи момента да се случват важните събития около съдебната реформа. …. Това е една малка, мръсна истина, която съществува към днешния момент в прокуратурата“, пише Цацаров до ВСС

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право