Съдят в Германия българин, наръгал 36 пъти немец във Варна

Разкрито е жестокото убийство на немския гражданин, което в началото на септември миналата година потресе Варна.

От прокуратурата официално съобщават, че след проведени съвместни действия с колегите им от германския град Аахен, там е задържан извършителят – 42-годишен мъж от морската столица.

В съобщението на държавното обвинение е записано, че събраните у нас доказателства ще бъдат пратени в Германия, където нашенецът ще бъде съден по тамошните закони за убийство.

Тялото на 48-годишния немец бе открито на 7 септември в стаята му в хотел „Магнолия“. Трупът бе намерен от приятелката на чужденеца, а причината за смъртта бяха 36 удара с нож по цялото тяло, включително и в главата.

Още тогава се появи версията, че немецът е убит от ревност, но се имаше неофициална информация, че извършителят е албанец.

Сега от прокуратурата разясняват следното:

„В хода на разследването беше установено, че жертвата и извършителят на престъплението са се познавали. Обвиненият за убийството варненец е работил във фирма, където работела и съпругата на убития, а от февруари 2015 г. той живеел в жилището на убития и семейството му. Варненецът А.Ц. знаел за предприетата планирана почивка на германския гражданин в България и го последвал, за да го убие. Мотивите за жестокото убийство са лични“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право