Изправят пред Темида извършител на жестоко убийство

Изправят пред Окръжния съд в Габрово извършител на жестоко убийство. Окръжната прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишният Красимир Г.

Злодеянието е станало на 20 септември миналата година в габровското село Чукили. Красимир Г. умъртвил 31-годишния Цветомир П. като му нанесъл над 20 удара с юмруци. Ритал го и с крак в главата като му причнил черепно- мозъчна травма. Смъртта е причинена по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.

Вечерта преди убийството Цветомир П.заедно с приятели отишли в бар в Габрово и пийнали порядъчно. Към компанията в заведението се присъединил и Красимир, който бил почерпен. Около 7,30 часа сутринта напуснали заведението и Красимир предложил на Цветомир и на П. В. да отидат заедно в дома му в Чикили и да продължат да се черпят.Тръгнали с микробус, като по път спрели и купили няколко бутилки бира.На влизане в селото се разминали с лек автомобил,управляван от майката на обвиняемия. Красимир и направил знак да спре, дал й пари и казал да купи нещо за ядене и пиене. След като продължили с микробуса към къщата му в селото,Цветомир попитал обвиняемия: „ Коя е тази?“ и използвал нецензурни думи.

Това станало повод за пререкание, при което обвиняемият още в микробуса започнал да му нанася удари с юмрук в главата.Жестокият бой продължил и след като слезли от автомобила. Цветомир се опитвал с ръце да се предпазва от зверските удари.Боят продължил, като присъстващите на няколко пъти се опитвали да разтърват двамата мъже. Цветомир успявал да се изправи, но отново бил повалян от удари и ритници. Обвиняемият спрял да го налага и да се му се заканва, че ще го убие едва когато дошъл брат му и го откарал с колата си. През това време Цветомир успял да се изправи и сам да тръгне в посока към Габрово. Останалите тпотеглили след него като очаквали да го настигнат по пътя, но така и не го видели. Тялото на пребитият от бой мъж било намерено на следващия ден в изоставена стопанска постройка в Чукили.

На Красимир е взета постоянна мярка задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд Габрово.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право