8 месеца затвор за шофьор, хванат със 7,56 промила алкохол

Районният съд в Пловдив осъди на 8 месеца затвор при общ режим и лишаване за 3 години от правоуправление на МПС 44-годишния Румен С., който бе заловен зад волана на лек автомобил "Пежо 306" със 7,56 промила алкохол. Ефективната присъда бе наложена по внесен от Районна прокуратура обвинителен акт по бързо производство за шофиране след употреба на алкохол над 1,2 на хиляда - престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК.

Румен С. бил заловен с рекордните промили алкохол на разклона за село Войнягово на пътя Пловдив-Карлово от полицаи от РУ на МВР-Хисар след сигнал на тел. 112, подаден от шофьор на "Фолксваген Пасат" около 18 часа на 13 февруари 2016 г. Полицаите констатирали, че Румен С. е в крайно неадекватно състояние и поради това, че силно е лъхал на алкохол, го поканили и той е дал съгласието си да бъде изпробван с техническо средство "Алкотест дрегер". Издишаният от Румен С. въздух в уреда е отчел 7,56 промила алкохол, но той отказал да даде кръвна проба. Румен С. е заявил пред полицаите, че много съжалява за случилото се и че от предната вечер и на самия ден е употребявал алкохол, но без да конкретизира вида и марката. След пълните му самопризнания Румен С. е отведен в сградата на полицията в Хисар, където е бил задържан за 24 часа.

В съдебната зала Румен С. изрази съжаление за постъпката си и се призна за виновен. След произнасяне на присъдата, постановена по реда на съкратено съдебно следствие, предвид наложеното му ефективно наказание "лишаване от свобода" Районният съд в Пловдив промени наложената му мярка за неотклонение "подписка" в "задържане под стража" и Румен С. бе отведен от съдебната зала веднага в ареста. Съдебният акт не е окончателен и подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Пловдив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини