Дербито в Разград - разлика в к(л)асите

Легенди се носят за милиони в „Левски“ напоследък. Клубът наистина изглежда „Биг брадър“ за повечето отбори в „А“ група, но пред утрешния съперник „Лудогорец“ е малко братче във финансите, което предполага и немалка разлика в класите.

През зимната пауза „Левски“ даде трансферни суми за трима. Две години от „Герена“ не бяха плащали подобни пари, като се изключат дребни за футболните стандарти парички за клубове, тип неустойки. По неофициална информация „сините“ хвърлиха по 180 000 евро за Франсис Нар и Тунде Адениджи и 60 000 за Мехди Бурабия. Договори предвиждат и процент за бившите им клубове при препродажба.

Само за още един играч в „синия“ състав е дадена трансферна сума - за Роман Прохазка отидоха 150 000 евро още през 2012-а.

Теглейки чертата - общо 570 хиляди евро. Много пари, нали? Но коя ли дума трябва да се използва за разходите в Разград... Защото при шампиона има 8 футболисти, за всеки от които е платено повече, отколкото за целия „син“ отбор. Най-скъп е бразилското дясно крило Джонатан Кафу с трансферна сума от 2,2 млн. евро. Следват двама леви защитници - Брайън Ангуло (1,5 млн.) и Натанаел (1,34 млн.). И т.н. до контузения сега Върджил Мисиджан (700 000).

„Богаташите“ от „Левски“ наежиха фенските среди с констативно изтърсеното съобщение, че бюджетът за заплати се вдига с 50%. Вероятно става малко над 300 000 лв. на месец за футболистите и треньорския щаб общо. За сравнение - само преди 2 г. и половина при Тодор Батков сумата надхвърляше 400 000 лв. Така че дори нивото на адвоката е далеч за новите собственици, които слагат на първо място изплащането на старите дългове.

А от „Лудогорец“ за заплати с числа не говорят. Естествено вървят достатъчно неофициални твърдения. Те стигат до 50 000 евро на месец за ас, което не е вярно до доказване на противното.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ