Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Хиляди сведоха глава пред паметта на Апостола

Хиляди се събраха пред паметника Васил Левски, за да се поклонят пред паметта на Апостола в годишнината от смъртта му и положиха цветя в знак на почит към историческите му дела.

При изключително строги мерки за сигурност премина тазгодишната церемония. Метални заграждения оставиха гражданите далеч от паметника, докато трае официалната програма, включваща и реч от държавния глава.

„Няма стихия, която да попречи на 19 февруари народът да се преклони пред святото дело на Апостола на свободата. Едва ли има друг българин, който по толкова безпрецедентен начин да обединява нацията”, заяви президентът.

„Без значение на възраст, религиозна и партийна принадлежност ние всички сме единни в преклонението си пред неговия подвиг. Обединени сме от вярата, че и в утрешния ден България ще носи завета на Левски и ще защитава историческия избор, който Апостолът направи за нас българите – да бъдем равни с другите европейски народи”, посочи Плевнелиев.

С делата си Левски стана символ на свободна България, почете Апостола и столичният кмет Йорданка Фандъкова. Нямаме право да се връщане назад, да работим за България с вяра, призова тя.

„Много деца и млади хора дойдоха пред паметника и всеки от тях познава живота и знае думите на Васил Левски, защото те се превърнаха в азбуката на нашата любов към България. Днес пред децата си и заедно с тях на това място се питаме постигнахме ли целите за чиста и свята република”, посочи тя.

„Знаем, че още много трябва да бъде свършено и няма кой да го свърши вместо нас и не трябва да се отказваме, само защото ни е трудно и нямаме право да се връщаме назад. Това е заветът на Васил Левски, който ни казва не думи трябват, а дела, и да работим за България с усърдие, упоритост и вяра, а свободата и просперитетът на страната ни са нашето голямо общо дело”, добави Фандъкова. „Поклон пред Учителя, който ни учи да сме българи. Поклон пред Човека и неговата скромност, пред Героя и неговото безстрашие. Поклон пред святото дело и величието на Апостола на България”, каза кметът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.