Чистачките подариха на Борисов метла, за да измете корупцията

Метла с трибагреник подариха чистачките, които работят на летище „София“ на премиера Бойко Борисов и му заръчаха с нея да изчисти държавата от корупцията. Служителките чакаха с метла, баница и букети премиера и искаха да му благодарят, защото днес спря обществената поръчка, с която Министерството на транспорта планираше да назначи нова фирма за почистването на терминалите.

С метлата Борисов трябвало да измете всички корумпирани, за да нямало съмнения върху името му и цялата държава, обясниха чистачките на премиера по скайп, пише 24 часа.

Той от своя страна заяви, че вече бил правил много метли. "Но колкото и да метеш, все остава още боклук, та трябва да се минава и с парцала", каза им Борисов и заръча на чистачките да оставят метлата на правителствения ВИП, за да си я вземе, като се прибере от Брюксел.

"Пратих мои доверени хора да минат на летището и видяха, че действително не е много чисто. Аз като се прибера, ще дойда да ви видя как работите", каза им Борисов.

"Благодарим министър-председател, че обърна внимание на едни обикновенни чистачки", викаха доволно те. Той пък им отговори: "И да не излязат утре анализатори да кажат, че съм ви правил репетиция сутринта. Получих вашата жалба и действах", допълни той.

По-рано днес Борисов се чу по телефона с една от недоволните работнички и след разговора с нея издал заповедта за анулиране на тръжната процедура.

За съжаление на събралите се премиерът няма да се прибере тази вечер от белгийската столица, но ще се включи в жива видеовръзка, за да говори със служителките.

По-рано днес в Брюксел Борисов разказа какво е станало:

„Обществената поръчка вече е спряна. Няма значение дали ми се е обадила чистачка – всеки може да говори с мен. Пратих министър Ивайло Московски и други хора да проверят чистотата на аерогарата и след това да спрат поръчката. Ако някъде има съмнение, че нещо не е както трябва, ще има още спрени. Сега това се прави бързо. Но съм възложил на Томислав Дончев регистър на всички поръчки – начин на финансиране, критерии, пари – всичко това да се извади в електронен сайт и който иска, да може да проверява. Така, ако има нещо, ще се реагира навреме“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини