Плевнелиев наречен "предател" край паметника на Апостола

В речта си по повод 134 години от гибелта на Васил Левски президентът Росен Плевнелиев спомена КТБ, говори за справедливост и неразкрити кражби. Агитки и националисти викаха „Оставка”, "Предател" и "Мафия". Те викаха и подсвирваха преди и след речта на държавния глава, информира Би Ти Ви

„Тогава, когато народът казва, че няма справедливост и върховенство на закона за всички. Когато няма осъдени за корупция по високите етажи на властта и по грандиозни кражби от КТБ, Първа частна банка и много други, значи се отдалечаваме от идеала”, каза в речта си Плевнелиев.

Президентът каза още: „Нашият път напред може да бъде единствено този, по който решително крачеше Васил Левски – по него се върви с морал, с честност и с любов към отечеството, за чиста и свята република и за достойното място на България в Европа“.
Държавният глава беше категоричен, че опитите да бъде подменен дневният ред и да се отклони вниманието от истинските проблеми на обществото няма да успеят.

„Нито популизмът, нито магическите решения, предлагани от не един месия, нито поставянето под съмнение на националния идеал, ще изведат България по пътя на благоденствието“, подчерта той.

Както Труд писа днес хиляди се поклониха пред паметта на Апостола.

Коментари

Задължително поле