Маргарита Михнева: Филма с КТБ го гледахме през 1994-1996 година

Цветан Василев има къща в Швейцария, която струва 23 500 000 швейцарски франка. Това заяви пред БНТ журналистката Маргарита Михнева. Тя припомни, че къщата се намира се в най-скъпия квартал до Женевското езеро на улица, която на френски означава пари. Била купена преди две години на името на жената на бившия банкер.

„Тя има 34 милиона швейцарски франка и 12 милиона евро в банка в Кабо Верде“, допълни Михнева.

„Чакаме да видим какво става с екстрадирането на Цветан Василев“, заяви нейната колежка Силвия Великова. И допълни: "Да побърза прокуратурата, за да дойде той да даде обяснения от къде са тия пари".

"Филмът "Цветан Василев и КТБ" вече е гледан от българската публика", каза още Маргарита Михнева . Като пример тя даде случилото се през 1994-1996 година, когато властта излезе с един списък на кредитните милионери, в който са били първоначално 3000 души, които не са случайни лица. След това прокуратурата е подготвила 1000 обвинителни акта, но нямало осъдени.

"Зимата, в най-престижния швейцарски курорт Кщат, гледах Атанас Тилев. Той беше съден за кражба на 54 милиона деноминирани лева от Банка за земеделски кредит. Той вече е невинен, защо - защото съдийката Мирослава Тодорова забрави да напише мотивите към присъдата... Мирослава Тодорова от съюза на съдиите, в резултат на което изтече давността. И сега, на Нова година кара ски там. Нашият Атанас Тилев там си е купил къща за милиони, а Мадона си е взела къща под наем", коментира Михнева.

Според журналистката изводът от всичко това, е че българските съдии са направили така, че не са успели да уплътнят нито едно обвинение. Същото нещо, според нея ще се получи и сега с КТБ, прогнозира тя.

По темата за Яневагейт Михнева заяви, че знае от къде са се появили записите между двете Каки.

„Знам откъде дойдоха прословутите записи между Румяна Ченалова и Владимира Янева. След като пуснаха Ченалова от ареста, окабелиха целия й дом. Тогава тя вика Янева и съпруга й в дома си. Толкова се чудеха кой е непознатия мъж, Момчил Младишки е“, поясни Михнева и определи поведението на Ченалова като долно.

„Това не са разговори между две каки, това са подмятания на Ченалова. Янева не е знаела за тези записи. Микрофона е бил в тока й“, продължи Михнева.

„Историята с пачката и парите са от миналата година ноември. Тогава Ченалова реши да ги използва. Големият проблем тук е кой назначи тези две съдийки“, заяви Михнева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини