Медици разказват за донорството пред ученици във Велико Търново

Ако работите през нощта – трябва да знаете това

Изтеглят от австралийския пазар автомобили на „Фолксваген“ заради опасен дефект

Кристина Шишкова кани на „Среща с пейзаж”

Осъдиха шеф на фирма за трафик на хора и дългове към НАП

Четирима арестувани за разпространение на наркотици в Хасково

Възрастно семейство пострада при катастрофа

Кейт облече пакистанска курта, напомняща тази на принцеса Даяна

Д-р Борислав Цеков: Лозан Панов се превръща в заплаха за правовата държава

37 млади учители назначени тази година в общинските образователни институции в Търново

Петър Волгин: Словото на Лозан Панов за Полфрийман е като писано от представител на БХК

Президентът призова правителството да постави в Съвета на ЕС въпроса за приемане на план за действие при миграционен натиск

Над 400 000 лева спечелиха участниците в игрите на СПОРТ ТОТО в неделя

Румъния подновява ремонта на Дунав мост

Румъния подновява ремонта в сухопътния си участък от Дунав мост, съобщиха от ГКПП. Основната реконструкция, която беше спряна заради лошите зимни условия, трябва да приключи до края на март т.г. Автомобилите ще се пропуска поетапно само в едната лента на платното от граничните власти в Гюргево.

Освен да се ремонтира и укрепи мостът, се рехабилитират пътищата за достъп до митническите пунктове. Северната съседка финансира строителството с 10 млн.евро от еврофондове. Националната компания за автомагистрали и национални пътища на Румъния препоръчва да се изполват други пунктове по общата граница.

На съвместна среща със заинтересовани институции от двата бряга на реката още миналото лято беше уточнено фирмата-изпълнител „Consortium Collini Lavori SpA-Tecnic Consulting“ да изготви линеен график за етапите на строителство. Обещанията бяха ремонтът да свърши до 15 декември м.г.

Заради интензивното движение на ГКПП в Русе беше отворен товарен портал. При колони от ТИР-ове митничари обработват автомобили на допълнителни гишета, включително по опашката, за да пестят минути при зелен светофар.

Трафикът се бави още повече заради въведения 100% граничен контрол от Румъния след кървавите атентати в Париж. Всички пътници се регистрират в информационната система на страната. Целта е да се обхванат преминаващите автомобили, като се следи за укриващи се мигранти. Денонощно моста пресичат до 2000 камиона, 25-30 автобуса и 1000 леки коли.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.