Отмениха чрез съда забележка в ученически бележник в Русе

Административният съд /АС/ в Русе отмени вписана забележка в бележника на ученик от СОУЕЕ "Св. Кирил-Философ". Заповедта на директора Добромира Николова от 17 декември м.г. е обявена за нищожна, включително и за отбелязаното наказание в дневника на класа.

АС постановява да се възстанови предишното положение и да не се изпълнява директорската заповед, докато не приключи съдебният спор с влязла в сила присъда. Решението не подлежи на обжалване.

Майката на детето обжалва наказанието му по дело, което е висящо. До съдебния спор се стига, след като петима седмокласници счупват чин при игра в междучасието. Родителите им са уведомени за наложените наказания "забележка", но само един от тях решава да оспори заповедта. Освен в АС, жалба е подадена и в Регионалния инспекторат по образование "заради неспазена административна процедура".

Забележката е най-ниското наказание в училищния правилник, обясниха преподаватели. Те недоумяват защо родителите оспорват педагогически решения, след като е повредено имущество в школото и по чудо няма пострадали от опасната игра.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони