15-годишно момиче изгоря като факла във фургон в Стражишко

15-годишно момиче е загинало в събота сутринта при пожар във фургон в стражишкото село Мирово. Трагедията се разиграла около 8,30 часа.

Девойката и майка и обитавали паянтовото жилище, което е от времето на разрушителното земетресение в Стражишко през 1986 г. В злополучната сутрин стопанката запалила печка на дърва и отишла да пие кафе в заведение в центъра на селото като оставила дъщеря си да спи.

През това време обаче в дома им избухнал пожар и пламъците бързо обхванали целия фургон. Съседи незабавно подали сигнал на тел.112. След минути пристигнали огнеборци и благодарение на бързите им действия огънят бил потушен и другите фургони разположени в близост са спасени.

За зла участ обаче момичето не е успяло да напусне горящото жилище и е изгоряло като факла. След като били разчистени отломките от изпепеленото временно жилище, екипите открили овъгленото тяло на деветокласничката.

По случая се води разследване и причините за огнената стихия се изясняват. Предполага се, че пламъците са били предизвикани от изхвръкнала искра или неизправен комин.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини