Откриха труп на мъж до заведение в Кърджали

Премиерът милиардер на Чехия при Борисов (снимки)

Спипаха крадци на 3050 лева от лека кола

Карлес Пучдемон пристигна в Копенхаген

25 машини изкараха срещу снега във Велико Търново Малогабаритна техника работи по пешеходните алеи

Християн Гущеров е освободен от ареста тази нощ

15 организации настояват за среща с премиера за Банско

Лиляна Павлова: България отчита над 600% ръст на приходите и инвестициите в сектора на цифровите технологии

Шофьорка блъсна пешеходка в Търново

Извадиха 8 младежи от снежен капан на пътя Бузлуджа – Шипка

Театърът в Търново купи автомобили с осигурени 29 000 лева от държавата Автопаркът е подновен с два микробуса и камион

Издирват злосторник, нарязал гумите на кола в Търново

Взривиха златарско ателие в центъра на Бургас

Глобиха 3 000 лв. фирма след откъсната ръка

„Труд“ пристигна отвъд Южния полярен кръг

Заплати под прикритие с бонуси за БГ разведките

Разузнавачите под прикритие ще получават за себе си заплатите, „предвидени за заеманата длъжност или за изпълняваната професия“, на фиктивното работно място.

Ако възнаграждението на фиктивното работно място е по-ниско от това, което биха вземали в Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР), разликата и осигуровките върху него ще бъдат превеждани по сметка в агенцията. Това е записано в проекта за правилник за прилагане на закона за ДАР.

Все пак в специални случаи шпионите може да се разделят с част от заплатата прикритие: ако е по-висока от тази, която вземат в ДАР. В наредбата е записано, че служителите на агенцията могат да са под прикритие в държавната администрация, във фирми или да изпълняват свободна професия. Шпионите ще получават и отпуските, които се полагат на „работните“ им места, а ако те са по-малки от тези в ДАР, ще могат да си ползват разликата след излизане от прикритие. Пенсионирането обаче ще става по правилата за ДАР.

Разузнавачите могат да учат и висше образование, дори и в чужбина за сметка на агенцията, ако председателят реши, че ведомството му има нужда от това. Докато са студенти, агентите имат право на отпуск. След като завършат, те ще са задължени да служат от една до три години.

В ДАР няма да бъдат наемани пенсионери, дори и военни. За започване на работа е нужно удостоверение от районния психодиспансер, но ще минават и проверка на психологическа пригодност.

ДАР бе създадена в началото на тази година, като бе преобразувана Националната разузнавателна служба. Контролът върху нея вече няма да е в правомощията на президента, а на Министерския съвет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.