Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Заплати под прикритие с бонуси за БГ разведките

Разузнавачите под прикритие ще получават за себе си заплатите, „предвидени за заеманата длъжност или за изпълняваната професия“, на фиктивното работно място.

Ако възнаграждението на фиктивното работно място е по-ниско от това, което биха вземали в Държавна агенция „Разузнаване“ (ДАР), разликата и осигуровките върху него ще бъдат превеждани по сметка в агенцията. Това е записано в проекта за правилник за прилагане на закона за ДАР.

Все пак в специални случаи шпионите може да се разделят с част от заплатата прикритие: ако е по-висока от тази, която вземат в ДАР. В наредбата е записано, че служителите на агенцията могат да са под прикритие в държавната администрация, във фирми или да изпълняват свободна професия. Шпионите ще получават и отпуските, които се полагат на „работните“ им места, а ако те са по-малки от тези в ДАР, ще могат да си ползват разликата след излизане от прикритие. Пенсионирането обаче ще става по правилата за ДАР.

Разузнавачите могат да учат и висше образование, дори и в чужбина за сметка на агенцията, ако председателят реши, че ведомството му има нужда от това. Докато са студенти, агентите имат право на отпуск. След като завършат, те ще са задължени да служат от една до три години.

В ДАР няма да бъдат наемани пенсионери, дори и военни. За започване на работа е нужно удостоверение от районния психодиспансер, но ще минават и проверка на психологическа пригодност.

ДАР бе създадена в началото на тази година, като бе преобразувана Националната разузнавателна служба. Контролът върху нея вече няма да е в правомощията на президента, а на Министерския съвет.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.