Григор Димитров загуби полуфинала в Делрей Бийч

Григор Димитров загуби с 4:6, 3:6 от 89-ия в света Раджийв Рам от САЩ в полуфиналите на турнира в Делрей Бийч и не успя да се класира на осми финал в кариерата си. Двубоят продължи 73 минути и беше белязан от куп грешки на българина, информира Спортал.

Григор, който е поставен под номер 4 в основната схема, изигра слаб мач, без да постигне нито един пробив срещу Рам, за разлика от отличното си представяне в предишния кръг, когато отстрани Адриан Манарино след 6:4, 7:5. Другият финалист в Делрей Бийч ще бъде определен между Хуан Мартин Дел Потро и Сам Куери.

Мачът сякаш беше решен още в първия гейм, в който Димитров сервира и допусна пробив, а след това американецът се възползва от грешките на българина и поведе с 2:0. Григор подобри играта си, но продължи да среща трудности при спечелване на сервис геймовете си. Едва в осмия гейм Димитров притисна съперника при негов сервис, но Рам се измъкна от ситуацията и с лекота спечели сета с 6:4.

Във втория не настъпи някакво разлика в играта на Димитров. Рам постигна пробив в третия гейм и веднага го затвърди. Григор заигра по-агресивно, но така и не стигна до точка за пробив. Най-близо Григор беше в осмия гейм, но Рам удържа подаването си и поведе с 5:3, а а Григор трябваше да сервира за оставането си в мача. Българинът допусна нови грешки и на практика подари гейма на Рам, а с това и мача.

Така 31-годишният Рам постигна четвърта победа над българина от четири срещи помежду им. Последната им среща преди Делрей Бийч беше през 2012 г. на квалификациите на Мастърса в Синсинати, спечелена със 7:6 (5), 7:6 (3) от Рам.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт