Български превозвачи: Гърците се подиграват с нас, блокадата продължава и днес

Гърците се подиграват зловещо с нас, това заяви един от шофьорите, които за пореден ден стоят от българската част на блокадата на границата ни с Гърция, която остава и днес, съобщи Нова телевизия.

"Какво да говорим, те се подиграват зловещо с нас. Просто съм възмутен от дъното на душата си. Такава подигравка с България не съм виждал никога. От гръцка страна дойдоха двама овчари. Не се разбрахме нищо. Просто нямаше с кого да отговаряме. Хората от стачния комитет, които обещаха, ги нямаше", обясни български превозвач.

След като бяха спомената евентуални преговори за отмяна на блокадата, вчера Атина не изпрати легитимен представител, който да вземе крайното решение. Българската държава в лицето на транспортния ни министър и местната власт получи силна плесница от гръцките си съседи. Това ядоса и превозвачите ни, които освен, че няма да отстъпят, са решени да търсят правата си в съда.

Междувременно стана ясно, че български адвокат от Сандански Борис Харизанов вече е подал жалба в съда в Серес, с която настоява виновните за тази криза да бъдат осъдени.

Решението му да съди виновниците за блокадата, която продължава 4 седмици, идва след големи загуби на фирмите му. Има адвокатска кантора и счетоводна къща, а клиентите му са предимно гръцки фирми, които в момента са в патова ситуацията. Загубите за тях и са негови загуби.

"Тази жалба представлява израз на моето недоволство като гражданин на Европа срещу това, което наблюдаваме последния месец на българо-гръцката граница. Жалбата не трябва да се тълкува като обвинение към тези фермери, които са зад нас. Тя е срещу всеки орган на гръцката държава, който в случая и бездейства. Редно е да се отбележи, че не само действието е наказуемо, а също така и бездействието, което в момента наблюдаваме от гръцката полиция, жандармерия, прокуратура най-вече , като цяло гръцката власт", изтъква Харизанов.

Утре гръцкият премиер Алексис Ципрас ще се срещне с протестиращите фермери.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини