ТИР с медицински материали се хвърли в дере Произшествието стана на главния път Велико Търново-Русе

Екатерина Захариева ще участва в Съвет “Външни работи” в Брюксел

Десетки ранени след пожар в дискотека в Италия

Николай Нанков поставя начало на дискусия за новото райониране на страната

Йорданка Фандъкова: ЧЕЗ е стратегическо дружество, важно е да има гаранция за качествена услуга Столична община няма нищо общо със сделката, заяви столичният кмет

Две обвинения получи мъжът, който нападна сестра си и се барикадира в къща във Велинград

3000 снегорина са в готовност да чистят пътищата от снега

Бойко Борисов пред младежите в ГЕРБ: Опозицията казваше, че “асфалт не се яде” – хората сега сами искат да им строим магистрали (ВИДЕО)

БМВ откри нередности при софтуер за отработените газове

Задруга разработва критерии за качеството на храните В Сдружението на производителите членуват над 40 фирми

Олимпийските игри в ПьонгЧанг са посетени от над 1.3 милиона души

Деница Сачева: МОН има ясна стратегия за развитие на иновативните образователни методи

Мариано Рахой: Испания трябва да промени модела за финансиране на автонономните области

Доналд Тръмп: Въоръжаването на учителите зависи от властите на отделните щати

САЩ искат санкции върху 33 кораба и 27 компании заради нарушаване на ембаргото върху КНДР

АПИ поднови поръчка за пропадналия път Бяла – Попово

Агенция “Пътна инфраструктура” /АПИ/ обяви нова обществена поръчка за аварийно укрепване на подпорната стена по пътя Бяла – Попово, съобщиха от ведомството. В началото на т.г. процедурата беше спряна заради “установени несъответствия в документацията”, които наложиха да се променят условията за участие на заинтересовани фирми.

Офертите ще се приемат до 31 март т.г., като критерият за оценка е икономически най-изгодната. Прогнозната стойност на строителството, което трябва да приключи за 60 дни, е 600 000 лв. без ДДС. Новата подпорна стена ще се укрепи с 24-метрови анкери. Тя няма да навлиза в речното корито, а ще се изгради на мястото на разрушената. Техническият проект на “Тандем-инженеринг” е актуализиран миналия март.

Преминаването на товарни автомобили над 10 т в района е забранено. Движението е пренасочено по обходен маршрут през град Борово и село Пет кладенци. Той също се нуждае от ремонт.

50-метровият участък от конструкцията на тротоара на ул. “Стефан Стамболов” в града потъва след интензивните валежи в края на 2014 г. Още тогава общинската управа алармира за опасността да се срути канализационният колектор и отпадните води да се изливат директно в река Янтра. Пропадналата отсечка от кръговото кръстовище до моста обхваща една трета от пътя, който минава през Бяла. Асфалтът е напукан и на места дори липсва.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.