АПИ поднови поръчка за пропадналия път Бяла – Попово

Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ обяви нова обществена поръчка за аварийно укрепване на подпорната стена по пътя Бяла – Попово, съобщиха от ведомството. В началото на т.г. процедурата беше спряна заради „установени несъответствия в документацията“, които наложиха да се променят условията за участие на заинтересовани фирми.

Офертите ще се приемат до 31 март т.г., като критерият за оценка е икономически най-изгодната. Прогнозната стойност на строителството, което трябва да приключи за 60 дни, е 600 000 лв. без ДДС. Новата подпорна стена ще се укрепи с 24-метрови анкери. Тя няма да навлиза в речното корито, а ще се изгради на мястото на разрушената. Техническият проект на „Тандем-инженеринг“ е актуализиран миналия март.

Преминаването на товарни автомобили над 10 т в района е забранено. Движението е пренасочено по обходен маршрут през град Борово и село Пет кладенци. Той също се нуждае от ремонт.

50-метровият участък от конструкцията на тротоара на ул. „Стефан Стамболов“ в града потъва след интензивните валежи в края на 2014 г. Още тогава общинската управа алармира за опасността да се срути канализационният колектор и отпадните води да се изливат директно в река Янтра. Пропадналата отсечка от кръговото кръстовище до моста обхваща една трета от пътя, който минава през Бяла. Асфалтът е напукан и на места дори липсва.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.