Задържаха 10 афганистанци, натъпкани в миниван, на магистрала "Тракия"

10 нелегално пребиваващи у нас без документи за самоличност афганистанци, са задържани в събота около 12.00 часа в района на 59-и км на автомагистрала "Тракия" в посока София, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областна дирекция на МВР-Пазарджик.

Чуждите граждани, сред които имало една жена и седемгодишно дете, били натъпкани в миниван "Крайслер", шофиран от 40-годишия Я.Д. от Банкя. Той е арестуван заедно със съучастниците си от София К.Т. (на 42 г.) и Б.П. (на 27 г.), като срещу тримата са образувани досъдебни производства освен за каналджийство и за предлагане на подкуп на длъжностни лица.

Каналджиите предложили на двамата полицаи, които ги спрели на АМ "Тракия" пари в евро и левове, за да "оправят работата" като си затворят очите и ги пуснат да продължат пътя си към столицата. На помощ на автопатрула се притекли служители от РУ на МВР-Септември и на отдел "Миграция".

Задържаните афганистанци са прегледани от лекар, а след това са транспортирани в Дома за временно настаняване на чужденци в село Бусманци (Софийска област). Работата по случая продължава, допълниха от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право