18-годишен с условна присъда за опожарен автомобил

Условна присъда за опожарен автомобил, при опит да се прикрият следи, постанови Районният съд в Търговище за 18-годишен младеж. Той получи наказание от 6 месеца лишаване от свобода с 3 год. изпитателен срок.

М.И. се отърва с леко наказание след направени признания за палежа и възстановяване на нанесените щети.

Престъплението е извършено на 2 октомври миналата година в Търговище. Тогава М.И. и приятелят му Б.Г. се шляели в кв.”Запад”, черпейки се с бира. До бл.4 М.И. видял автомобил „Сеат Толедо”, стъклото на чиято задна врата не било затворено добре. Извършителят успял да влезе в автомобила и освободил скоростния лост. После го затеглил и колата се придвижила на 10-на метра, спирайки в бордюр. В това време второто момче опитвало да разубеди приятеля си да не влиза вътре и да не прави бели. Накрая двамата върнали колата обратно на мястото й. М.И. обаче се уплашил, че вътре има много негово следи и решил да я запали.

Първо пробвал с цигара да подпали задната седалка, а после със запалка. Автомобилът лумнал. Свидетелят Б.Г. се обадил на тел.112, но до идването на пожарната колата изгоряла напълно. Двамата младежи били задържани веднага, като заподозрени за палежа. Единият беше изправен на съд и призна стореното, а другият свидетелства.

Районният съд първо наложи 9 месеца условна присъда и приспадна 1/3 от нея. Междувременно момчето възстановило щетите на собственика на опожарената кола, чиято стойност била определена на 1470 лв.

Присъдата подлежи на протест пред Окръжния съд в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право