Задържаха двама "бежанци", нападнали с нож и ограбили старица

Двама млади мъже са нахлули посред нощ в дома на старица. Извадили нож, взели й 160-те лева от пенсийката. Казали й, че са бежанци и я заплашили, че само ако се оплаче на някого, ще се върнат и ще я убият. Наглото престъпление е извършено в нощта срещу 19 февруари в сливенското с.Тополчане. Полицията успя да издири и задържи мнимите бежанци за по-малко от денонощие. "В ареста за 72 часа са Александър А. /24г./ и Ангел П. /20 г./ от същото село" - каза директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Чавдар Божурски.

"Жената цяла нощ не посмяла да излезе навън от страх" - съобщи още ст.комисар Чавдар Божурски. Чак на сутринта отишла при сина си, а той подал сигнал чрез кметството до полицията. Оперативните групи успели да установят най-напред един от престъпниците - Александър, криминално проявен, осъждан за кражби и наркотици. Той се опитал да излъже криминалистите. Но в алибито му имало пропуски и накрая не само направил пълни самопризнания, ами посочил и съучастника си Ангел - също криминално проявен, осъждан за кражби и грабежи. По някаква жестока ирония, и двамата бандити живеели близо до къщата на 88-годишната си жертва. През 2-3 къщи пък бил домът на сина й. Заради напредналата си възраст жената не е могла да разпознае нападателите си. След преживения кошмар старицата е в силен шок, във влошено здраве.

Вещите, с които двамата са разбили вратата й, са иззести. Откраднатата сума е върната. "Ще бъде внесеко искане в съда на двамата да бъде наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" - заяви ръководителят на Окръжната прокуратура в Сливен Пламен Стефанов.

През м.г. бяха регистрирани 5 подобни нападения над възрастни хора в Сливенска област. Извършителите на 4 от тях са задържани и предадени на съд.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони