Ансамбълът се посребри в Москва

Ансамбълът ни се посребри двойно в последния ден на турнира от веригата Гран при по художествена гимнастика в Москва. Нашите останаха втори на отделните уреди (пет ленти, както и с два обръча и три чифта бухалки), като бяха изпреварени само от рускините. Така Сборная взе частичен реванш от българките за загубата в олимпийската дисциплина - многобой, преди ден.

„Важното е, че специалистите харесаха съчетанията ни - коментира старши треньорът Ина Ананиева. - Да не изпадаме в излишна еуфория, защото по-сериозните състезания ни предстоят. Това беше само един турнир и добър старт за сезона. Имаме още много работа по композициите, но на този етап от подготовката смятам, че момичетата са в добра форма.”

На пет ленти Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова събаха 17,500 т., а рускините стъпиха на върха с 18,050 т. В другото съчетание грациите ни играха силно и бяха оценени с 17,900 т.

Момичетата също изказаха задоволство.

„За нас беше важно композициите да се видят и харесат - написа във фейсбук капитанката Маевска. - Вече знаем над какво да работим за постигане на максимален успех."

„Показахме стабилна игра, съчетанията ни се харесаха и на публика, и на съдии”, коментира Тодорова.

В индивидуалната надпревара Невяна Владинова раздели седмото място на обръч с Ашрам Линой (Израел) с по 17,416 т. Първа е рускинята Александра Солдатова с 18,500 т.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт