Новата седмица започва с топло и слънчево време, максималната температура над 20 градуса

Атмосферното налягане е около средното за месеца и слабо ще се понижи. През нощта облачността ще намалее до предимно ясно време. Вятърът ще се ориентира от запад и ще е слаб. Минималните температури ще са между 2° и 7°, в София около 3°. Утре ще бъде предимно слънчево и топло. В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще се образува мъгла. С до умерен юг-югозападен вятър ще се затопля. Привечер от запад ще се появи висока облачност. Максималните температури ще са между 16° и 21°, в София – около 17°. Това съобщиха от НИМХ към БАН, цитирани от Фокус.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб югозападен вятър. Топло, с максимални температури между 14° и 17°. Температурата на морската вода е 7-9°, вълнението на морето – 1-2 бала. Над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по високите върхове и силен западен вятър. С него температурите значително ще се повишат и максималната на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра – около 8°.

Във вторник ще духа слаб до умерен югозападен вятър, ще бъде топло: минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните между 18° и 23°. Облачността постепенно ще се увеличава. Преди обяд ще е разкъсана, средна и висока, на места и до предимно слънчево, а в следобедните часове вече ще е значителна. Привечер и през нощта срещу сряда от северозапад ще започнат слаби валежи от дъжд. В сряда вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-студен въздух, дневните температури ще се понижат с няколко градуса. Ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, през първата половина от деня на повече места в Северна и Западна България, а по-късно - в югоизточната част от страната. Още през нощта срещу четвъртък валежите почти навсякъде ще спрат. В четвъртък температурите ще се понижат още. Ще преобладава облачно време, с по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността в следобедните часове. Вятърът ще е слаб, ще се ориентира от изток.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето