Убиец на немски турист хванат в леглото на вдовицата

Криминалисти разкриха чудовищното убийство на немски турист, което миналата есен потресе Черноморието. След активна съвместна работа на Варненската окръжна прокуратура и криминалната полиция в Северен Рейн-Вестфалия беше задържан убиецът - 42-годишният варненец А.В.Ц. Той е обвинен за мъчителната екзекуция на 48-годишния германски гражданин В.Ш. от немския град Аахен. По настояване на немската страна пълните имена не се съобщават.

Варненецът бил задържан в леглото на убития в техния дом в Германия, съобщиха наши сигурни източници. Това потвърдило версията на любовен триъгълник в престъплението.

Касапницата станала на 4 септември 2015 г. в четиризвезден хотел в местността Ален мак край Варна. Нашенецът съсякъл с над 50 удара със сатър германския турист. 36 от тях били по главата, а останалите по ръцете, краката и тялото. Насеченият труп бил открит от сънародничка на жертвата, дошла да почива в България с резервация за неговата стая. Дошлите криминалисти установили, че неизвестният злодей не е докоснал парите, документите и вещите на жертвата. Според тях той проникнал в хотелската стая, като се прехвърлил от близкия скат през прозореца на третия етаж, а после пак оттам избягал. Така останал незабелязан както за служители на администрацията, така и за гостите в комплекса.

В хода на разследването било установено, че убиецът и убитият се познавали. Първият работил във фирма заедно със съпругата на втория, а от февруари 2015 г. се настанил на квартира в жилището им в Аахен. Близо 500 българи си изкарват хляба в този град. Двама от тях разказаха, че съпругата на немеца била “рускоговореща, доста засукана дама” и нашенецът хлътнал по нея”. Вероятно си направил и сметката, че ако я направи вдовица, ще сложи ръка на семейния имот и спестявания. Той проследил съперника си, когато той дошъл на почивка в България, и го ликвидирал. Дали вдовицата е знаела за пъкления му замисъл, може само да се гадае, казаха разследващи. Засега срещу нея няма повдигнато обвинение за съучастие .

Предварителното разследване е ръководено от окръжната прокуратура във Варна, но след приключването му материалите ще бъдат изпратени в Германия. Съдебното дело срещу варненеца ще се гледа по немското законодателство. За такова страховито престъпление то предвижда доживотен затвор.

Убиецът имал съпруга и дете във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право