Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Пенсионен фонд на Европарламента е на червено Регистрираният дефицит е от 326 млн. евро, има риск да се наложи данъкоплатците да го покрият

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Глутници бездомни псета от селата атакуват Пловдив

Изображение: Pixabay

Пловдив е атакуван в последните месеци от глутници бездомни кучета, които идват от съседните селски общини “Родопи” и “Марица”, оплакаха се кметът на града под тепетата Иван Тотев и ресорният му заместник Розалин Петков.

“От 15 години в Пловдив постоянно кастрираме бездомни кучета, а техният брой вместо да намаля – парадоксално расте”, коментира градоначалникът Тотев. Според него уличните “прииждат” от близките села и общини, където не предприемат никакви мерки за решаването на проблема.

“Неслучайно само от Асеновград и Смолян имаме заявки за ловене на бездомни кучета, каквато услуга предлага нашият зооветеринарен комплекс”, заяви зам.-кметът Розалин Петков. При последното преброяване на безстопанствените псета от международната организация “Четири лапи” през 2013 г. техният брой е бил 689 през 2013 г., а в момента е нараснал над 3 пъти до над 2000 помияра към днешна дата. Сериозен ръст е регистриран и при бездомните котки, които от 10 267 през 2013 г. вече надхвърлят 14 000 в момента. Вече има няколко случая на нападнати граждани от глутници, като последният пострадал бе бившият зам.-кмет Георги Шопов, който бе лошо наръфан край Семинарията в Пловдив.

Освен помиярите и уличните котки друга основна грижа на градската управа под тепетата са решаването на проблема с популацията на кърлежи, бълхи, комари и други гадинки, като за целта през тази година в зелените площи повече ще се коси и по-малко ще се полива и то не повече от 2 пъти седмично, допълни зам.-кметът Розалин Петков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете