85 "булки по интернет" дадени на съд в Разград

85 обвинителни акта е внесла Окръжна прокуратура в Разград за последните 2 год. за недекларирани доходи от "булки по интернет". В 41 от случаите жените, които заработват впечатляващи суми от чужденци с виртуална любов, са декларирали липса на средства и са взимали и детски. Така са нанесли щети на "Социално подпомагане".

Това сочи информация на Апелативна прокуратура във Варна за несекващата схема в Разградско, с която се препитават цели села.

Данните бяха изнесени по повод внасянето на поредното обвинение срещу жена за дължими данъци върху недекларирани доходи и неправомерно получени семейни помощи за деца. Окръжна прокуратура в Разград сега предава на съд 36-годишната Нуртен С. от село Ясеновец. Тя дължи 4 721 лева за времето от януари 2008 до април 2014г. В този период жената получили над 50 000 лв. от мъже от Великобритания, Австрия, Белгия, Швеция и Турция.

Финансовите донори били регистрирани в различни сайтове. "Пред тях подсъдимата разказвала драматични истории и така успявала да ги склони да я подпомогнат с пари, които й били превеждани чрез системата за международни бързи разплащания "Уестърн юнион", припомнят обичайната история от прокуратурата.

В същото време жената е получавала и помощи за децата си в размер на 1610 лв. Сумите й били отпускани след декларации, че е безработна и няма никакви средства.

Нуртен е поредната от серията разтропани булки от Разградско, които заработват по този начин, но е сред нискооборотните. През годините бяха засичани нейни колежки, които успявали да получат и по над 100 000 лв. годишно. Официално се водели безработни. Пред чужденците те се представят за моми, които търсят любовта. Обещават да им пристанат, но съдбата все създава пречки пред любовта, като болести, безпаричие и разни други. Омотаните в лъжи рицари, щедро пращат пари, но любовта им се остава на километри от тях.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право