МОСВ дари бездимна печка на спасителя на щъркелите от село Зарица

11 месеца затвор за грък, нападнал лекари в Петрич

Министър Ангелкова: Специален QR код ще информира потребителя за избрания от него туроператор, хотел или планински водач

Обявиха програмата на Първа лига до края на сезона, ясни са всички дербита

Полярно мече се роди в зоопарк в Шотландия

Радев призова за повече прагматизъм в двустранните отношения с Израел

Софи Маринова раздава обяснения и автографи в шуменския съд

4 години за убийство на пътя и шофиране след употреба на дрога

„Омония“ уволни Ивайло Петев

Река Тунджа е повишила нивото си с 25 см в сливенския участък Към момента няма риск от разлив

Комисията за ЧЕЗ ще изслуша разузнавателните служби и Министерство на финансите

“Ер Франс” анулира полети заради стачка на персонала

Премиерът Борисов в Брюксел: Европа трябва да разполага със силни фондове за финансиране на социалните политики

Една година условно получи холандец за убийство на пътя във Варна

Румен Радев: Спасявайки сънародниците си евреи, българите отстояха и достойнството на Европа

85 “булки по интернет” дадени на съд в Разград

Снимка: МОСВ

85 обвинителни акта е внесла Окръжна прокуратура в Разград за последните 2 год. за недекларирани доходи от “булки по интернет”. В 41 от случаите жените, които заработват впечатляващи суми от чужденци с виртуална любов, са декларирали липса на средства и са взимали и детски. Така са нанесли щети на “Социално подпомагане”.

Това сочи информация на Апелативна прокуратура във Варна за несекващата схема в Разградско, с която се препитават цели села.

Данните бяха изнесени по повод внасянето на поредното обвинение срещу жена за дължими данъци върху недекларирани доходи и неправомерно получени семейни помощи за деца. Окръжна прокуратура в Разград сега предава на съд 36-годишната Нуртен С. от село Ясеновец. Тя дължи 4 721 лева за времето от януари 2008 до април 2014г. В този период жената получили над 50 000 лв. от мъже от Великобритания, Австрия, Белгия, Швеция и Турция.

Финансовите донори били регистрирани в различни сайтове. “Пред тях подсъдимата разказвала драматични истории и така успявала да ги склони да я подпомогнат с пари, които й били превеждани чрез системата за международни бързи разплащания “Уестърн юнион”, припомнят обичайната история от прокуратурата.

В същото време жената е получавала и помощи за децата си в размер на 1610 лв. Сумите й били отпускани след декларации, че е безработна и няма никакви средства.

Нуртен е поредната от серията разтропани булки от Разградско, които заработват по този начин, но е сред нискооборотните. През годините бяха засичани нейни колежки, които успявали да получат и по над 100 000 лв. годишно. Официално се водели безработни. Пред чужденците те се представят за моми, които търсят любовта. Обещават да им пристанат, но съдбата все създава пречки пред любовта, като болести, безпаричие и разни други. Омотаните в лъжи рицари, щедро пращат пари, но любовта им се остава на километри от тях.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.