Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Застреляха в гръб бургазлия до езерото Вая (обзор) Убитият бил криминално проявен

Украйна ще строи град на Луната

5G мрежата е опасна колкото кафето

Разменяме изложби с Ермитажа 5 години напред Министерство на културата на визита в Москва

Режим на водата в 6 области в страната

БСП София: Демонстрираните намерения на ГЕРБ и на кмета Фандъкова за промяна в стила и начина на работа, остават само предизборни обещания

Оправдаха прокурор, бил невменяем

Кмет и фолк певец връщат парите за къщи за гости 158 проекта възстановяват пълната сума

Наводнението във Венеция е повредило мозайки и колони в катедралата Сан Марко

Ловци от Норвегия и Гърция отстреляха 100 фазана

Затягат правилата за биоресторантите

Сага без край: Съд отново пусна колите в Морската градина

Сагата с достъпа на автомобили в северната част на Морската градина във Варна влезе в нов епизод. Броени дни, след като Върховният административен съд постанови, че асфалтът в местността „Салтанат“ представлява алейна мрежа, по която по закон паркирането и движението на коли е забранено, Варненският административен съд разпореди общинска полиция да махне КПП-то към тази част на парка.

Решението бе взето от съдия Евелина Попова по повод жалба на две фирми и сдружение, които имат търговски и увеселителни обекти в „Салтанат“. В мотивите пише, че зоната е паркова според Общия устройствен план, но той определя само общата структура на териториите.

Конкретното им предназначение се урежда от подробните устройствени планове, а такъв за „Салтанат“ няма, упоменават от съда. И препоръчват на местната власт преди да налага глоби за движение в парка, да уреди окончателно устройствения статут на тази част от Морската градина.

Първи гневен коментар по казуса направи във фейсбук кметът на Варна Иван Портних. „Съдът върна Морската градина на колите – нареди общинска полиция да се оттегли. СултанатjQuery19105871377266012132_1456154417497?“, написа градоначалникът в своя профил. По-късно от общината обявиха, че ще обжалват решението, а докато се чака резултат общинска полиция ще изпълни разпореждането да махне КПП-то, но ще продължи да глобява колите по алеите, които нарушават Закона за движение по пътищата и общинската наредба за обществения ред. Час по-късно във фейсбук бе обявен граждански протест за днес против решението на съда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.