Борисов взе подслушването от Кунева (обзор)

Премиерът Бойко Борисов взе директно на свое подчинение Държавна агенция „Технически операции“ (ДАТО). Досега службата, която се занимава с подслушване и прилагане на специални разузнавателни средства, бе под наблюдението на вицепремиера Меглена Кунева. И по новото преразпределение на ресорите сред вицепремиерите Борисов ще отговаря пряко за ДАНС, Държавна агенция „Разузнаване“ и ДКСИ.

Вицето Кунева, която е и образователен министър, получава като ресор и Националната агенция за оценяване и акредитация. Тя ще надзирава и министерствата на външните работи, правосъдието, МО, няколко държавни агенции и БОРКОР.

Румяна Бъчварова, която е МВР шеф, ще отговаря като вицепремиер и за министерствата на културата, здравеопазването, младежта и спорта.

Като икономически вицепремиер Томислав Дончев ще координира министрите на финансите, регионалното развитие, икономиката, енергетиката, транспорта, информационните технологии и съобщенията, на земеделието и храните и на околната среда. Към него са Държавният резерв, ДКЕВР, Държавната комисия за стоковите борси и тържищата и Агенцията за приватизация.

Социалният министър Ивайло Калфин като вицепремиер работи по демографската и социалната политика, наглежда Държавната агенция за закрила на детето, Националния компенсационен жилищен фонд и Националната агенция за професионално образование и обучение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини