Разследват палеж на два автомобила на автомонтьор От изпепеляване са спасени трета кола, стопанска постройка и близките къщи

Кипърски турски журналист подаде съдебен иск срещу Ердоган

Бразилия изпраща войски на границата с Венецуела

Свлачища и разрушени сгради след последния трус на остров Ломбок

Проф. Мария Балабанова: 20 минути на слънце стигат Най-много витамин D3 се синтезира в кожата между 11 и 15 часа

Банско ще се отоплява на дървесен чипс

16 медицински сестри от една болница забременели почти едновременно

Уникална статуя на магистрат откриха в Хераклея Синтика, Борисов поздрави археолозите

Ралица и Салпаров кумуваха на волейболен национал Щастливите родители показаха сина си

Хванаха високопоставен член на италианската мафия в Калабрия

Манекенка обвини английски национал в изнасилване

Управителят на Гръцката централна банка предупреди за риск на финансовия пазар

Президентът Радев на Петрова нива: С Илинденско-Преображенското въстание предците ни потърсиха път към свобода и достойнство

Вълшебна кутия Новият модел на Citroen е пълен с изненади

Три наземни паркинга изграждат до края на септември в „Младост“

Луканка от зеленчуци представят на „Фудтех 2016“ в Пловдив

Веган луканка, направена от зеленчуци, ще е една от изненадите на майсторите кулинари по време на изложбата „Фудтех 2016“ от 24 до 28 февруари в Международния панаир в Пловдив, на която ще бъдат показани богата гама храни и оборудване за хранително-вкусовата промишленост.

Луканката без месо и веган сирене се комбинират в зеленчуков сач, а начинът за неговото приготвяне ще бъде демонстриран на място в работилници „Сготви си здраве“ в палата 11. Почитателите на този тип кухня ще научат също как се приготвят палачинки от нахут и торта с овесен блат и ще се запознаят с автентични методи и продукти за приготвяне на здравословни храни. За почитателите на класическата кулинария пък са уроците на шеф Росен Чакъров. В 126-годишна тенджера той ще сготви фермерски гювеч с балкански билки и домашна наденица. Опростен вариант на древна рецепта за хляб от лимец без квас и мая ще разкрие Стефка Диманова.

Модерните храни ще са център на дебатите в 4-дневен форум, подготвен от Университета по хранителни технологии (УХТ). Дискусиите ще са в 7 тематични направления, свързани с новостите в науката, технологиите и техниката, иновациите в производството и контрола, сомелиерството. Учените от УХТ-Пловдив ще обяснят как екстракт от отработен розов цвят може да подобри качеството на месото и месните продукти. Те са измислили и начин за оползотворяване на цигарените угарки, които са глобален екозамърсител.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.