Луканка от зеленчуци представят на "Фудтех 2016" в Пловдив

Веган луканка, направена от зеленчуци, ще е една от изненадите на майсторите кулинари по време на изложбата "Фудтех 2016" от 24 до 28 февруари в Международния панаир в Пловдив, на която ще бъдат показани богата гама храни и оборудване за хранително-вкусовата промишленост.

Луканката без месо и веган сирене се комбинират в зеленчуков сач, а начинът за неговото приготвяне ще бъде демонстриран на място в работилници "Сготви си здраве" в палата 11. Почитателите на този тип кухня ще научат също как се приготвят палачинки от нахут и торта с овесен блат и ще се запознаят с автентични методи и продукти за приготвяне на здравословни храни. За почитателите на класическата кулинария пък са уроците на шеф Росен Чакъров. В 126-годишна тенджера той ще сготви фермерски гювеч с балкански билки и домашна наденица. Опростен вариант на древна рецепта за хляб от лимец без квас и мая ще разкрие Стефка Диманова.

Модерните храни ще са център на дебатите в 4-дневен форум, подготвен от Университета по хранителни технологии (УХТ). Дискусиите ще са в 7 тематични направления, свързани с новостите в науката, технологиите и техниката, иновациите в производството и контрола, сомелиерството. Учените от УХТ-Пловдив ще обяснят как екстракт от отработен розов цвят може да подобри качеството на месото и месните продукти. Те са измислили и начин за оползотворяване на цигарените угарки, които са глобален екозамърсител.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес