Проф. Емил Ботев: Успешните прогнози за земетресения са под 10%

Иззеха пушката на 68-годишен хулиган, стрелял по котките на съседа

Глобиха управителка на заведение с 2000 лева заради непълнолетни деца

Истанбулската конвенция отключи дебат, който нашето общество отлага с десетилетия

Полицията иззе амфетамин, метаамфетамин и марихуана в Търновско Дрогата е намерена при специализирани полицейски операции в региона

Ученик с диабет помогна в благотворителна кампания за болно момче от Търново

Делян Добрев за купувача на ЧЕЗ в България: Първоначално ми се стори като фалшива новина Вероятно и ДАНС ще го провери, заяви депутатът от ГЕРБ

Полицай почина след сблъсъци между футболни фенове

118 научни работници са участвали в 23 одобрени и финансирани проекта в Стопанската академия в Свищов Висшето училище представи резултатите от научноизследователските си дейност

Ангелкова: Работим активно за привличане на инвестиции

Къща едва не затрупа 5-членно семейство в Свищов Огнеборци и общинари спасиха фамилията с 3 невръстни деца

Жена изгоря в спалнята си

Среща на коалицията се провежда в Народното събрание

Игра ни учи да разпознаваме фалшивите новини

Валентин Радев за убийството в „Люлин“: Не се работи само по една версия

Луканка от зеленчуци представят на “Фудтех 2016” в Пловдив

Снимка: БТВ

Веган луканка, направена от зеленчуци, ще е една от изненадите на майсторите кулинари по време на изложбата “Фудтех 2016” от 24 до 28 февруари в Международния панаир в Пловдив, на която ще бъдат показани богата гама храни и оборудване за хранително-вкусовата промишленост.

Луканката без месо и веган сирене се комбинират в зеленчуков сач, а начинът за неговото приготвяне ще бъде демонстриран на място в работилници “Сготви си здраве” в палата 11. Почитателите на този тип кухня ще научат също как се приготвят палачинки от нахут и торта с овесен блат и ще се запознаят с автентични методи и продукти за приготвяне на здравословни храни. За почитателите на класическата кулинария пък са уроците на шеф Росен Чакъров. В 126-годишна тенджера той ще сготви фермерски гювеч с балкански билки и домашна наденица. Опростен вариант на древна рецепта за хляб от лимец без квас и мая ще разкрие Стефка Диманова.

Модерните храни ще са център на дебатите в 4-дневен форум, подготвен от Университета по хранителни технологии (УХТ). Дискусиите ще са в 7 тематични направления, свързани с новостите в науката, технологиите и техниката, иновациите в производството и контрола, сомелиерството. Учените от УХТ-Пловдив ще обяснят как екстракт от отработен розов цвят може да подобри качеството на месото и месните продукти. Те са измислили и начин за оползотворяване на цигарените угарки, които са глобален екозамърсител.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете