Тръмп смята, че срещата със Северна Корея все пак може да се състои

Днес е Черешова задушница, почитаме паметта на починалите

Ученик откри стрелба по време на изпит в Индиана, обезвреди го учител

“Левски” през 2017/18: Седем стъпки към Десетата

На 26 май 2018 да почерпят

Плътско познание с Джилиън Андерсън

НАСА ще строи завод за ракети на Луната

Макрон пред Путин: Дълбоко вярвам, че историята и съдбата на Русия са в Европа

Матю Нимиц: Няма окончателно решение по спора за името на Македония

Кучето Ричи, което откри хероин за 12 млн. лв. Пратката пътувала от Турция за Белгия в ТИР, натоварен с чували теракол

И Зоран Заев беше при папа Франциск (ВИДЕО)

Рахой няма да свиква предсрочни парламентарни избори в Испания

Българин откупи картина за милиони и я върна у нас

25 лева за ден плаж в Гърция Копърки подбиват цените, возят без документи

Китай: От търговска война със САЩ няма да има печеливши

Луканка от зеленчуци представят на “Фудтех 2016” в Пловдив

Веган луканка, направена от зеленчуци, ще е една от изненадите на майсторите кулинари по време на изложбата “Фудтех 2016” от 24 до 28 февруари в Международния панаир в Пловдив, на която ще бъдат показани богата гама храни и оборудване за хранително-вкусовата промишленост.

Луканката без месо и веган сирене се комбинират в зеленчуков сач, а начинът за неговото приготвяне ще бъде демонстриран на място в работилници “Сготви си здраве” в палата 11. Почитателите на този тип кухня ще научат също как се приготвят палачинки от нахут и торта с овесен блат и ще се запознаят с автентични методи и продукти за приготвяне на здравословни храни. За почитателите на класическата кулинария пък са уроците на шеф Росен Чакъров. В 126-годишна тенджера той ще сготви фермерски гювеч с балкански билки и домашна наденица. Опростен вариант на древна рецепта за хляб от лимец без квас и мая ще разкрие Стефка Диманова.

Модерните храни ще са център на дебатите в 4-дневен форум, подготвен от Университета по хранителни технологии (УХТ). Дискусиите ще са в 7 тематични направления, свързани с новостите в науката, технологиите и техниката, иновациите в производството и контрола, сомелиерството. Учените от УХТ-Пловдив ще обяснят как екстракт от отработен розов цвят може да подобри качеството на месото и месните продукти. Те са измислили и начин за оползотворяване на цигарените угарки, които са глобален екозамърсител.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.