Американският сенат прие законопроект в подкрепа на човешките права в Хонконг

Израел изстреля ракети към Сирия (ВИДЕО)

Жена загина при катастрофа на столичния бул. „Европа“, шофьорът е избягал

Иран най-вероятно ще купи танкове и самолети от Русия и Китай догодина

Перник излиза на протест заради водния режим

На 20 ноември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за сряда, 20.11.2019

17 вече са задържаните при акция срещу наркоразпространението в София

Създадоха материал за хидрокостюми срещу ухапвания от акули

България е в топ 3 в ЕС по строителство

Папа Франциск замина за посещение в Тайланд

Чуждите инвестиции нараснаха със 152% Задгранични компании изтеглят капитали от страната

Цената на „Гражданска” нараства до 400% за шофьори с нарушения По-скъпа застраховка за 21 км/ч превишение на скоростта

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 20 ноември 2019

Двама души загинаха, падайки в дупка с вряла вода на пътя в Русия

Луканка от зеленчуци представят на „Фудтех 2016“ в Пловдив

Веган луканка, направена от зеленчуци, ще е една от изненадите на майсторите кулинари по време на изложбата „Фудтех 2016“ от 24 до 28 февруари в Международния панаир в Пловдив, на която ще бъдат показани богата гама храни и оборудване за хранително-вкусовата промишленост.

Луканката без месо и веган сирене се комбинират в зеленчуков сач, а начинът за неговото приготвяне ще бъде демонстриран на място в работилници „Сготви си здраве“ в палата 11. Почитателите на този тип кухня ще научат също как се приготвят палачинки от нахут и торта с овесен блат и ще се запознаят с автентични методи и продукти за приготвяне на здравословни храни. За почитателите на класическата кулинария пък са уроците на шеф Росен Чакъров. В 126-годишна тенджера той ще сготви фермерски гювеч с балкански билки и домашна наденица. Опростен вариант на древна рецепта за хляб от лимец без квас и мая ще разкрие Стефка Диманова.

Модерните храни ще са център на дебатите в 4-дневен форум, подготвен от Университета по хранителни технологии (УХТ). Дискусиите ще са в 7 тематични направления, свързани с новостите в науката, технологиите и техниката, иновациите в производството и контрола, сомелиерството. Учените от УХТ-Пловдив ще обяснят как екстракт от отработен розов цвят може да подобри качеството на месото и месните продукти. Те са измислили и начин за оползотворяване на цигарените угарки, които са глобален екозамърсител.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.